Antena 3 CNN Opinii Dacă nu ne educăm repejor, ne ducem dracu'

Dacă nu ne educăm repejor, ne ducem dracu'

Nu incompetenţa autorităţilor ne-a adus aici, nu sistemul ne-a adus aici… pistoalele nu omoară oameni, oamenii omoară oameni! Noi toţi ne-am adus aici!

Dacă nu ne educăm repejor, ne ducem dracu'
de Ana-Maria Bujor    |    30 Ian 2021   •   14:05

E al nu ştiu câtelea dezastru pe care-l trăiesc şi-mi lasă acelasi gust amar: ştiu sigur că nu vom învăţa nimic, că nu se va schimba nimic, că totul va fi la fel sau mai rău, în niciun caz mai bine!

Pentru că totul pleacă de la noi, de la fiecare dintre noi! Suntem leneşi, needucaţi, ne place mai mult cu Facebook decât cu cartea, sau cu orice altceva care ne-ar putea lumina în cap! Tragedia de la Giuleşti ar fi trebuit să fie cea mai cruntă şi ultima.

Atunci toţi românii, fără excepţie, trebuiau să pună mână pe Constitutie să îşi înţeleagă drepturile, libertăţile şi îndatoririle şi să vadă ce au de făcut.

Dar n-au făcut-o! Pentru că nu erau copiii lor, pentru că nu era treaba lor, pentru că nu era "cineva" pe Facebook să-i mobilizeze, pentru că nu erau legile justiţiei şi pentru că: las-o, mă, că merge şi aşa!

Şi-a mers din ce în ce mai rău şi asta e traectoria! Dar, iar, oamenii nu par să înţeleagă că nu-i de vina un Guvern, un Parlament, un Preşedinte! De vină suntem toti! Că toţi îi trimitem acolo, unii pentru o bucată din "cascaval", alţii pentru că sunt uşor de manipulat şi le place şi-n cea mai mare parte pentru că suntem needucaţi, nu ne place să ştim, să fim informaţi, să înţelegem în profunzime ce votăm şi să votăm in consecinţă!

Mergem la vot ca oile, "sa le dăm la gioale" celor de dinainte, să le arătăm noi, şi votăm din ură, nu pentru că am gasit soluţia tuturor problemelor, votăm prost şi se vede.

Şi apoi… de ce mergem la vot dacă cei care candidează nu ne plac? Citiţi Constituţia, mama ei de carte de 180 de pagini, că jur că nu doare şi nici nu muşcă! Aflaţi-vă drepturile, vedeţi ce programe de guvernare au cei care vă cer votul şi dacă nu au ingnoraţi-i!!!

Nu vă mai ascundeţi după: nu am timp, nu e treaba mea samd. Găsiţi tot felul de scuze şi timp pentru toate mizeriile, doar pentru voi înşivă şi pentru societatea în care trăiţi, în care vă creşteţi copiii şi pe care le-o lăsaţi moştenire din ce în ce mai stearpă, mai urâtă, mai mizerabilă, nu!

Politicienii sunt toţi corupţi fără doar şi poate, dar faptul că sunt aşa e tocmai pentru că le permiteţi asta, ba chiar îi invitaţi, pe unii îi rugaţi să fie aşa cu votul pe care-l acordaţi.

Tragedia de la Balş nu trebuia să existe la un popor sănătos la cap care ar fi trecut prin tragedia la Maternitatea Giuleşti.

Altfel, vă urez sănătate şi libertate în cap!

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close