Antena 3 CNN Opinii De ce îl rupe Top Chef pe Masterchef

De ce îl rupe Top Chef pe Masterchef

De ce îl rupe Top Chef pe Masterchef
Sursa foto: Foto: www.caia.ro
20 Noi 2012   •   15:46
O mini cronică de restaurant de Ana Maria Caia

"Am ajuns la La Cantine de Nicolai, cârciuma simpaticului Nicolai Tand care o face pe durul luni, de la 20.30, pe Antena 1 la Top Chef. Aveam aşteptări de restaurant bun, dar ele mi-au fost depăşite cu mult, mai ales luând în calcul preţurile similare cu alte locuri din Bucureşti care sunt la o distanţă uluitoare de “cantină”", povesteşte Ana Maria Caia pe blogul personal.

A mâncat raţă confiată cu piure de cartofi la cuptor şi salată crocantă şi spune că "gustul a fost foarte bogat, raţa impecabil gătită, cartofii pufoşi, salata bine asezonată".

A gustat şi din piureul cu trufe, care i s-a părut "foarte bine echilibrat", iar steak-ul tartare şi creveţii au fost la fel de buni. 

"Când am ajuns acasă mi-am dat seama că am avut nişte chelneri atât de buni încât nici nu i-am băgat de seamă pentru că au fost când se cuvenea să fie lângă masă. Preţurile sunt în general între 50-100 de lei un fel de mâncare şi 20-40 de lei deserturile. Vinurile au preţuri cinstite", a mai scris Ana Maria Caia.

Prin comparaţie, autoarea postării a călcat în urmă cu vreo două luni pragul lui Morgan La Dud unde bucătar-şef era carismaticul Florin Dumitrescu de la Masterchef, Pro TV.

"Nu departe de intrarea în restaurant era prăvălit însuşi bucătarul, care a mormăit un salut şi ne-a arătat încotro să o luăm. Pe terasă mânca un domn care după vreo 10 minute, când a terminat din farfurie, ne-a adus meniurile (era chiar chelnerul). După încă o lungă aşteptare ni s-au adus o porţie de melci şi una de creveţi cu mămăligă. Melcii erau chisăliţă de fierţi/gătiţi, nu se mai înţelegea nimic din ei, dar aveau un gust ok. Creveţii pluteau peste mămăligă într-un lac de ulei şi erau prost decorticaţi. Am luat desert, white duchess, crema curgea dintre foile care nu erau aliniate, părea un desert făcut de mine în grabă pentru masa de prânz. Toată capodopera culinară a costat 200 de RON, ceea ce mi s-a părut o obrăznicie de proporţii. Cu siguranţă Florin Dumitrescu e un bucătar mai bun la televizor decât într-o bucătărie adevărată".


Citiţi cronica integrală pe www.caia.ro.



×
Subiecte în articol: Florin Dumitrescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close