Antena 3 CNN Opinii Despre moţiune: "Ne mişcăm şi noi mai cu talent?"

Despre moţiune: "Ne mişcăm şi noi mai cu talent?"

Despre moţiune: "Ne mişcăm şi noi mai cu talent?"
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Sep 2010   •   11:41

Nici nu mai contează dacă există vreo dovadă privind implicarea lui Traian Băsescu în cazul Vântu. Perdeaua de fum SOV deja funcţionează. A mai vorbit cineva serios despre moţiunea de cenzură? A mai strigat răspicat vreun politician "Jos Guvernul"? Mai are Boc probleme cu finanţele? Marea abureală a acaparat politichia românească, iar Opoziţia pare un personaj dintr-un alt film.

Agăţaţi cu toţii de cazul SOV, imaginea unei toamne apocaliptice pentru Guvernul Boc s-a estompat până la dispariţie. În loc să explice când şi mai ales cum va dărâma Guvernul, Victor Ponta s-a arătat doar nemulţumit de faptul că Băsescu nu împarte aceeaşi celulă cu Vântu. Iar Crin Antonescu le trimite elevilor o scrisorică la începerea noului an şcolar, uitând să o timbreze corespunzător, drept pentru care ea a fost citită cu sârg doar la reuniunile de partid.

Şi totuşi, moţiunea care urma să dărâme Guvernul în toamnă nu a fost de tot uitată. Continuă împărţirea funcţiilor în "Guvernul din umbră", fiind deja şi câte trei, patru candidaţi pe un post. Un post pe care, dacă nu se adună mai repede din inerţia vacanţei de vară, atât PSD, cât şi PNL nu o să-l mai prindă nici anul ăsta şi nici anul viitor.

Cu sau fără Iohannis, cu sau fără Ponta ori Crin, Opoziţia trebuie să nu se mai lase prinsă în miracolul mediatic care nu are de a face cu problemele ţării şi să încerce să fie o contrapondere reală la dezamăgirile produse pe bandă rulantă de Guvernul Boc. Un pas serios în acest sens ar fi mult discutata moţiune de cenzură. Pentru că Cetăţeanul are deja tot dreptul să exclame: "Ne mişcăm şi noi mai cu talent?"

Bogdan Pitaru

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close