Antena 3 CNN Opinii Mihai Gâdea: Bombă etnică în România. Cine aprinde fitilul?

Mihai Gâdea: Bombă etnică în România. Cine aprinde fitilul?

Astăzi ați văzut o știre care a revenit după ce primarul din Târgu Mureș, domnul Dorin Florea, a publicat pe Facebook ceva ce pentru foarte mulți este scandalos.

Mihai Gâdea: Bombă etnică în România. Cine aprinde fitilul?
Sursa foto: foto: Antena3.ro
de Mihai Gâdea    |    22 Ian 2020   •   23:43

Spun pentru “foarte mulți” și nu spun "pentru toți" în mod intenționat. Se referă la romi, la țigani, și spune despre aceștia că femeile de etnie romă ar trebui lăsate să nască și în cazul în care nasc fără să fie lăsate copiii ar trebui să fie luați.

Citește și: Primarul din Târgu Mureș, sancționat pentru declarații rasiste. A fost amendat cu 10.000 de lei. Prima sa reacție

Spune că aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat, iar dacă un cuplu nu face dovada unei situații financiare acceptabile, unui nivel de educație minim stabilit de lege, dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile nu poate face un copil și totuși dacă îl concepe, statul să-i ia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare. A scris asta pe Facebook.

Astăzi a primit o amendă de la CNCD pentru discriminare. De ce a scris primarul din Târgu Mureș așa ceva?

Mulți au zis: este nazism. Și, sigur, dacă cineva stabilește ce copii trebuie să se nască, din ce familii, din ce etnie, iar dacă faci un copil, copilul să fie luat, dacă nu ai primit adeverință, asta, pe fond, este o atitudine xenofob-nazistă, cum vreți dvs. să-i spuneți.

Pe de altă parte, eu cred că domnul primar nu a făcut această declarație pentru faptul că l-a luat gura pe dinainte. A scris-o calculat pe Facebook, iar în momentul în care a apărut discuția a spus că nu retractează niciun cuvânt.

Citește și: Declaraţii revoltătoare făcute de primarul din Târgu Mureș. Pune condiții romilor care vor copii

Și știți de ce? Pentru că e campanie electorală. Iar domnul primar știe foarte bine că foarte mulți oameni din această țară gândesc de fapt la fel.

Știe că foarte mulți, gândind asta, are o șansă în plus să câștige încă un mandat, după vreo 20 de ani de când e primar în Târgu Mureș.

Continuarea, în materialul video:

 

×
Subiecte în articol: dorin florea Sinteza Zilei
Parteneri
Horoscop 5 decembrie 2023. Racii sunt deschişi la provocări
x close