Antena 3 CNN Opinii Mircea Badea, despre un episod similar cu cel a lui George Floyd: De ce nu a luat foc planeta atunci?

Mircea Badea, despre un episod similar cu cel a lui George Floyd: De ce nu a luat foc planeta atunci?

Un tânăr de 32 de ani a fost ucis în august 2016, în Dallas, de polițiștii care au stat cu piciorul pe coloana lui până când n-a mai respirat.  Mircea Badea a comentat acel episod, în contextul cazului lui George Floyd.

Mircea Badea, despre un episod similar cu cel a lui George Floyd: De ce nu a luat foc planeta atunci?
de Mircea Badea    |    09 Iun 2020   •   10:34

Badea spune că nu a fost un incident singular și se înrteabă de ce oamenii s-au revoltat abia acum.

”De ce n-a luat foc planeta atunci? Siguri, valuri s-au făcut, dar n-a luat foc planeta din cauza asta, n-a dispărut o pandemie care a ținut două luni omenirea în casă pentru asta, mă înțelegeți? N-a luat foc planeta și vă mai dau încă 10-20 de cazuri similare din ultimii patru ani din SUA. Dar de ce a luat foc planeta acum? Pentru că este un an decisiv, cred eu, în înfruntarea celor două curente mondiale: progresismul și tradiționalismul. Acum se dă bătălia- nu știu dacă finală, dar foarte importantă. 

Sunt alegeri în SUA. Asta schimbă orice fel de perspectivă sau de magnitudine a unui eveniment, incident, se mobilizează forțe. De ce n-a ajuns acest caz să inflameze zeci, sute de milioane de oameni, ca acum? S-au făcut valuri, dar nu s-a inflamat societatea, pentru că nu s-au mobilizat forțele de inflamare a societății. De asta. Motiv foarte simplu.”, a spus Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea George Floyd
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close