Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: De ce vrea Guvernul PNL să desființeze Departamentul pentru Situații de Urgență?

Radu Tudor: De ce vrea Guvernul PNL să desființeze Departamentul pentru Situații de Urgență?

Jurnalistul Radu Tudor explică planul prin care Guvernul liberal vrea desființarea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

Radu Tudor: De ce vrea Guvernul PNL să desființeze Departamentul pentru Situații de Urgență?
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
de Radu Tudor    |    13 Ian 2020   •   14:05

Într-o postare pe blogul său, Radu Tudor oferă cinci contrargumente la inițiativa PNL de a desființa Departamentul pentru Situații de Urgență, subliniind că „această nefericită idee a guvernului PNL de a strica ceva ce merge atât de bine să rămână doar o amintire urâtă”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni că se are în vedere o reorganizare a sistemului de urgenţă din România, care să strângă “sub o singură umbrelă” toţi factorii responsabili din acest domeniu.

„Din cate probleme serioase exista in interiorul MAI, ministrul Vela s-a gandit sa reorganizeze acel departament care merge cel mai bine si cu cel mai bun impact la populatie. Anapoda complet

Sa vrei sa scoti din MAI un departament si sa alungi un secretar de stat care aduce atat de multa imagine pozitiva ministerului in raport cu alte departamente/arme implicate in foarte multe controverse publice, asta inseamna ca MAI va ramane cu partea mai putin pozitiva. E bine?

Daca acele componente MAI (in special) din DSU nu vor mai fi coordonate de un secretar de stat, cand va fi vorba de o “agentie nationala” subordonarea IGSU si a Pompierilor va fi mult slabita, chiar pusa sub semnul indoielii. O agentie nationala nu va putea functiona decat daca Pompierii pleaca de la MAI, IGSU pleaca de la MAI, IGAV la fel si UPU de la Ministerul Sanatatii. O agentie care sa coordoneze structuri din alte ministere inseamna un balamuc administrativ, organizational si financiar

De ce sa strici ceva ce merge atat de bine? Daca DSU/SMURD sunt foarte de apreciate de populatie, daca exista legi care au consfintit aceasta structura, daca exista in derulare un plan exceptional de dotari moderne pe baza unei finantari de 600 milioane de euro fonduri europene, cum se arunci in aer totul? Pentru ce, care e ratiunea? Pentru un presupus “mai bine”, care e dusmanul binelui, cum zice un intelept proverb?

Sper ca aceasta nefericita idee si insistenta guvernului PNL de a strica ceva ce merge atat de bine sa ramana doar o amintire urata. Sunt atat de multe probleme cu Politia, Jandarmeria, DIPI (la MAI), cu pensiile, salariile, ANAF, incasarile la buget, imprumuturile bancare, zona catastrofala a Transporturilor si exemplele pot continua. N-ar trebui ca guvernul condus de Ludovic Orban sa se concentreze pe rezolvarea acelor probleme grave si sa nu strice unul din putinele sisteme mai performante chiar decat in Occident, si ma refer aici la interventia la situatii de urgenta? Spre binele nostru public si spre evitarea unei catastrofe electorale pentru PNL, sper ca acest lucru se va intampla”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close