x close

Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”

de Radu Tudor    |    05 Ian 2020   •   22:18
Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal” 1088 sursă foto: captură Antena 3

Jurnalistul Radu Tudor a explicat că reuniunea de urgență a NATO, rezultată ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, implică trei dimensiuni pentru România, oferindu-i țării noastre un rol important în procesul decizional, și nu unul marginal.

„Sunt trei repere de interes pentru România: ca stat membru NATO, evident trebuie să ne coordonăm mișcările cu restul aliaților. În cel de-al doilea rând, România face parte din misiunea NATO de pregătire a forțelor irakiene, încă de la înlăturarea regimul Saddam Hussein, iar trei, România prin decizia Parlamentului sprijină direct și nemijlocit Coaliția anti-ISIS. Din această perspectivă, cele trei coordonate, ne determină să credem că România nu va juca un rol marginal, ci dimpotrivă. În plus, este legendară aș spune, competența Serviciilor Române de Informații pe zona Orientului Mijloc.

„În privința bazei de la Deveselu, fiind vorba de o bază aflată sub comanda Alianței Nord-Atlantice, România nu are nimic direct în a decide sau a face pe plan național, ci trebuie pur și simplu o decizie a celor 29 de aliați în legătură cu întărirea acestei baze, a securității ei, a elementelor de care dispune de sprijin”, precizează Radu Tudor.

Radu Tudor, despre reuniunea de urgență a NATO: „România nu va juca un rol marginal”

Citeşte mai multe despre:

radu tudor NATO
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati