Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: "Hai, Florin Cîțu, fă-ți un selfie cu cererea de a deveni președintele Senatului"

Radu Tudor: "Hai, Florin Cîțu, fă-ți un selfie cu cererea de a deveni președintele Senatului"

"Potrivit surselor politice autorizate, în cadrul alianței de guvernare PSD-PNL există 2 tipuri de probleme", scrie jurnalistul Radu Tudor, pe blogul său.

Radu Tudor: "Hai, Florin Cîțu, fă-ți un selfie cu cererea de a deveni președintele Senatului"
Sursa foto: radu-tudor.ro
de Radu Tudor    |    17 Noi 2021   •   13:54

"Prima, chestiunea diferențelor de abordare în legătură cu bugetul de stat, fondurile europene și PNRR. PSD insistă pentru pensii și salarii din aceste fonduri, în timp ce PNL ar vrea mai degrabă să se axeze pe investiții (deși n-a livra nimic concret de 2 ani de când e la guvernare).", notează Radu Tudor.

"Diferențele de viziune vor putea fi depășite odată cu mărirea pensiilor cu 10% începând cu 1 ianuarie 2022, prin acordul ambelor partide. Cât despre investiții, România va rămâne și în continuare corigență UE la capitolul infrastructură rutieră, feroviară, medicală. Nici un proiect nou, important, nu a fost finalizat în ultimul deceniu.

A două, chestiunea legată de funcții. PSD pare mult mai rezonabil în abordări și are că țintă 10 ministere din 21. Nu bate cu pumnul în masă pentru funcția de premier. Problemele mari sunt la PNL, unde Florin Citu, obsedat să păstreze funcția de prim ministru, a divizat partidul, începe să-l sfideze pe Klaus Iohannis și se îndreaptă cu viteză spre soarta lui Ludovic Orban.

Dacă vrea să dovedească maturitate măcar acum, în al 13 lea cea, Florin Citu ar trebui să-și facă un selfie cu cererea de a deveni președinte al Senatului. Klaus Iohannis și colegii de coaliție i-ar aprobă pe loc cererea și astfel s-ar pune punct crizei funcțiilor, cea care împiedică instalarea după 76 de zile de criză a unui cabinet la Palatul Victoria.

La nici 50 de ani împliniți, Florin Citu a primit până acum funcții uriașe : senator, președinte al Comisiei de buget-finanțe din Senat, ministru de Finanțe, prim ministru și președintele PNL. Enorm ! Ar trebui să fie scuturat de un fior de bun simt și responsabilitate după 76 de zile de criză și să anunțe că vrea să preia poziția numărul 2 în stat pentru binele coaliției.

Nu visa el, când conducea relaxat mașînă prin SUA, că va ocupă aceste funcții uriașe. Dacă va rămâne la fel de obsedat de funcția de premier din care a fost demis de Parlament, s-ar putea să-l mai oprească cineva cât de curând, să sufle în fiolă.

Aici, nu acolo…

Hai, Florin Cîțu, acceptă (cu greu…) marea demnitate de a deveni al 2 lea om în stat. Fă-ți un selfie cu cererea, urgent."

×
Subiecte în articol: radu tudor Florin Cîțu PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close