Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: ”Dronele NATO intensifică supravegherea mișcărilor Rusiei la Marea Neagră”

Radu Tudor: ”Dronele NATO intensifică supravegherea mișcărilor Rusiei la Marea Neagră”

Potrivit site-urilor de specialitate (intell/defense), NATO si-a intensificat zborurile de supraveghere si monitorizare din aer a mișcărilor făcute de Rusia în bazinul Mării Negre.

Radu Tudor: ”Dronele NATO intensifică supravegherea mișcărilor Rusiei la Marea Neagră”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tudor    |    16 Ian 2023   •   10:37

În imagine poate fi observat zborul unei drone NATO în centrul Marii Negre, cu accent pe traseul Novorossiysk – Sevastopol. 

Sunt informații potrivit cărora în următoarele 30-45 de zile, Rusia ar putea lansa al 2 lea val al invaziei din războiul declanșat asupra Ucrainei. 

Mai multe submarine și nave din Flota Rusa la Marea Neagra au fost observate revenind de la Novorossiysk (port rus in estul Marii Negre) la Sevastopol, baza tradițională și cartier general al acestei flote. 

Rusia pregătește o nouă ofensiva militara de proporții, încercând probabil să lovească din mai multe direcții simultan, dacă va mai avea suficiente resurse militare. 

NATO supraveghează 24 din 24 mișcările militare ale Rusiei cu drone si avioane AWACS. In plus, imaginile satelilare au permis serviciilor de intelligence din NATO să anticipeze corect declanșarea războiului în februarie 2022, în ciuda dezmințirilor mincinoase venite în mod repetat de la Moscova. 

Imaginile, datele si informațiile culese de NATO în bazinul Mării Negre sunt împărtășite cu toți aliații și determină amplificarea măsurilor de apărare și descurajare, în special pe Flancul Estic. 

NATO a decis ca începând de mâine, să opereze câteva avioane de supraveghere AWACS de la Baza 90 Otopeni din România, unde au sosit deja mai mulți specialiști aliați pentru derularea misiunilor. 

NATO operează 5 drone RQ-4D, ce zboară deasupra Mării Negre, de la Baza Navala de la Sigonella, Sicilia. 

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close