Antena 3 CNN Opinii Roiu' Lăzăroiu

Roiu' Lăzăroiu

Roiu' Lăzăroiu
31 Aug 2010   •   11:31

"Să-l săltăm pur şi simplu sau să-l săltăm în sondaje?" Asta trebuie să fi întrebat aghiotanţii puşi să rezolve peste noapte cazul Dan Diaconescu.

Într-un stat civilizat, dacă exista vreo plângere împotriva vreunui patronaş de televiziune, procuratura se sesiza, începea filajul pe o sumă modică şi, dacă era vinovat, individul era repede arestat şi condamnat. Dacă nu, era liber să se plimbe nestingherit prin oraş, fără nici o gargară televizată ataşată cazului. Mă rog, probabil că într-un stat civilizat o televiziune în genul OTV nici n-ar fi existat.

La noi, mânărerile şi învertelile din jurul lui Dan Diaconescu sunt cunoscute de mulţi ani şi au făcut deliciul tuturor guvernărilor. Nimeni nu a mişcat nici un deget până acum câteva luni, când brusc s-a simţit nevoie unui deranj mediatic mai aparte. Arestarea şi eliberarea lui Dan Diaconescu au dus la apariţia unui nou partid politic şi, la cât de vesel era împricinatul în cătuşe, scenariul pare să fi fost învăţat pe de rost de toate personajele.

Acum, când girul Cotroceniului pentru Partidul Poporului e evident, regizorul nu ar vrea decât să ne lase să aşteptăm intrarea în turul doi a celui care, ieri-alaltăieri, era băgat în tomberon, ca un preambul la arestul preventiv. Nici măcar nu s-a gândit să modifice ceva la pelicula mai veche cu Iliescu şi Vadim. Doar a făcut decorul mai dinamic, cu ajutorul ciumacilor din Carpathian garden.

Şi totuşi, oricât de prost şi prostit ar crede unii poporul, până la linia de finiş mai e mult timp de petrecut alături de el. Dincolo de poveştile de adormit românii, un lucru e cert: actuala garnitură ce guvernează România se apropie de bascularea în coşul de gunoi al istoriei. Nu e un basm, e o certitudine. Aşadar, roiu' Lăzăroiu...

Bogdan Pitaru

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu Bogdan Pitaru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close