Antena 3 CNN Opinii România prezidenţială. Băse, Zeus, Mesia

România prezidenţială. Băse, Zeus, Mesia

România prezidenţială. Băse, Zeus, Mesia
14 Mar 2008   •   20:54

Printr-un târg atât de predispus la flecăreală ca România, umblă tot felul de bârfuliţe şi zvonuri despre şeful statului. Însă, în cazul actualului locuitor de la Cotroceni s-a format deja un ditamai mit suburban, care circulă de câţiva ani buni prin politica românească. Mitul Traian Băsescu. Mit care a suferit de ceva vreme câteva schisme ideologice.

La început a fost Băse, şi Băse era simpatic. "Guerilla digitală" îşi făcea treaba, iar Traian Băsescu îşi forma electoratul din talibani fideli, gata să-i creadă pe cuvânt orice ţeapă din Piaţa Victoriei. După şezutul în fund la Cotroceni, lucrurile s-au nuanţat. Fără Cărtărescu în bibliotecă, dar cu Legendele Olimpului sub plapumă, Băse a ajuns peste noapte Zeus. Un nick-name sperietoare, băgat pe gâtul tovarăşilor de partid de securachii pârţoşi care amuşinează zilnic Preşedinţia. Asta a fost prima schismă.

Când s-au epuizat intrigile din Olimp hăhăite seară de seară cu coana Elena, Zeus a simţit că vrea mai mult. Şi s-a autoproclamat Mesia. Sesizaţi nuanţa ideologică a celei de-a doua schisme? Mai lipseşte calul alb parcat la Golden Blitz...

Ce mai urmează? Poate războiul stelelor, în varianta mioritică. Oricum, mitul suburban s-a depărtat de cărţile de istorie, iar holograma unui preşedinte Mesia se îndreaptă deja cu paşi repezi spre manualele de medicină.

P.S. Iar dacă justiţia ar fi fost independentă, ar fi avut loc poate şi în jurisprudenţa Codului penal. (Pamflet)

Bogdan Pitaru, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close