Antena 3 CNN Opinii Să numărăm persoanele care l-au ajutat pe Costel Busuioc în România: unu, doi? gata!

Să numărăm persoanele care l-au ajutat pe Costel Busuioc în România: unu, doi? gata!

Să numărăm persoanele care l-au ajutat pe Costel Busuioc în România: unu, doi? gata!
11 Mar 2008   •   07:30

Exclusiv Antena3.ro

?Marie, nouă Dumnezeu nu ne-a dat copii, dar ne-a trimis un înger!? Cu aceste cuvinte îşi începe povestirea Maria Tufaru, o bătrână trecută de 70 de ani din satul Ghilad, judeţul Timiş. Sunt de fapt cuvintele pe care i le-a spus soţul ei acum zece ani, când l-au cunoscut şi l-au auzit cântând prima dată pe Costel Busuioc, Pavarotti din Banat. La nici două săptămâni după acest moment soţul Mariei a murit, iar ea a decis să-l adopte pe Costel şi familia sa. Hotărăşte să îi primească pe toţi în casă şi să le ofere ceea ce ei visau: un cămin. Nu-i vorbă, că de atunci Costel şi soţia sa, Daniela, au avut grijă de mătuşa Maria, trăind cu toţii într-o căsuţă modestă din Ghilad.

GALERIE FOTO - FAMILIA ŞI CASA LUI COSTEL BUSUIOC

VIDEO EXCLUSIV: MARIA TUFARU, DESPRE COSTEL

?Îmi plăcea tare mult cum cânta, dar uneori îl mai blagosloveam, că prea făcea gălăgie. Costel e un băiat tare muncitor şi serios. În România nu l-a ajutat nimeni. A fost şi la ?Surprize, surprize?, şi la ?Garantat 100%?, nu a fost băgat în seamă. Azi toată lumea zice că se bucură pentru el, dar să nu uităm că spaniolii au fost cei care l-au ajutat?, spune Maria Tufaru. Ea îl aşteaptă acum pe Costel să vină acasă. Acasă în casa care,după ce ea nu va mai fi, îi va aparţine lui Pavarotti din Banat. E poate cel mai important sprijin primit de Costel în România. Şi el nu a venit de la autorităţi, ci de la o bătrână dintr-un sat uitat de lume.

VIDEO EXCLUSIV: GHILAD, DRUMUL SPRE CASA LUI COSTEL

Daniela, soţia lui Costel Busuioc

VIDEO: SOŢIA LUI COSTEL, IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE

Zilelea acestea Costel Busuioc a semnat în Spania un precontract cu Sony, ceea ce înseamnă că de acum încolo vocea sa se va auzi cu siguranţă în toate colţurile lumii. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul acordat în ultimii ani de soţia sa, Daniela. O femeie modestă, care acum, la 30 de ani, a rămas acasă, în satul Ghilad, pentru a avea grijă de cei patru copii. O femeie care l-a susţinut întotdeauna în demersurile sale de a încerca să-şi promoveze talentul. Când a văzut că nu se pot descurca cu banii, a vorbit cu fraţii ei, plecaţi la muncă în Spania, să-i găsească şi lui Costel un rost acolo. Prin ei a reuşit Costel Busuioc să ajungă să muncească în Spania ca ajutor de zidar. Şi, de aici, de la locul său de muncă din Spania, a fost remarcat şi ajutat să se prezinte la concursul Hijos de Babel.



Acum, Daniela îi ţine pumnii în casa mătuşii Maria din Ghilad. Are o anumită duritate în privire atunci când vorbeşte de încercările lui Costel în România. ?A fost în mai multe locuri, i s-a promis că va scoate un CD, că va fi sprijinit să cânte, nimic nu s-a concretizat. Acum în sfârşit şi-a împlinit visul. Sunt o soţie fericită?, spune ea. Preferă să stea retrasă şi se fereşte să iasă în evidenţă prin declaraţii. Fire modestă, aşteaptă cu sufletul la gură finala de miercuri seara. Şi este mândră că vocea soţului ei a reuşit să încânte milioane de oameni. Din toată lumea.

Bogdan Pitaru, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close