Antena 3 CNN Opinii Satul Hijos de Babel. Mesaje de încurajare pentru Costel Busuioc, Pavarotti din Banat

Satul Hijos de Babel. Mesaje de încurajare pentru Costel Busuioc, Pavarotti din Banat

<font color="red">Satul Hijos de Babel.</font> Mesaje de încurajare pentru Costel Busuioc, Pavarotti din Banat
12 Mar 2008   •   07:07

Exclusiv Antena3.ro

Satul Ghilad, din judeţul Timiş, este un colţ uitat de lume de la marginea României. Deşi la 40 de kilometri de Timişoara şi la vreo sută de kilometri de Belgrad, aici nu s-au inventat încă drumurile asfaltate. În schimb, în ultimele săptămâni, satul freamătă de agitaţie. Şi asta pentru că aici locuieşte Costel Busuioc, finalistul concursului spaniol Hijos de Babel. Dintr-o dată, sătenii s-au trezit cu o mulţime de ziarişti veniţi de la Bucureşti şi din Spania, pentru a încerca să relateze despre locul unde trăieşte în România Pavarotti din Banat. Acum, toţi cei de aici, care îl cunosc şi îl apreciază pe Costel, îi ţin pumnii, sunt sufleteşte alături de el şi îi transmit prin intermediul Antena3.ro mesaje de încurajare pentru finala de miercuri seara.

GALERIE FOTO - SATUL HIJOS DE BABEL

Cel mai apropiat de Costel este vecinul său, nea Ioan Urzică. Acesta îşi aminteşte mereu de ariile cântate de vecinul Busuioc în grădină, arii cu care încânta întreg satul. ?E un băiat extraordinar, muncitor, la locul lui. Îi transmit mult succes în finală. Sunt sigur că va câştiga?, spune nea Ioan.

ASCULTAŢI MESAJUL VECINULUI LUI COSTEL

În casa lui Costel, mătuşa Maria Tufaru, proprietara locuinţei şi cea care i-a oferit sprijin material lui Costel în Ghilad, este şi ea emoţionată pentru finala de miercuri. ?Succes şi să-i dea Dumnezeu să câştige?, spune mătuşa Maria. ?În ţară nu l-a ajutat nimeni, acum e timpul să se facă cunoscut afară?, continuă ea.

ASCULTAŢI MESAJUL MĂTUŞII MARIA

Preotul satului, Emilian Păcuraru, cel care cânta alături de Costel arii din operă, este şi el cu gândul la finala Hijos de Babel. ?Să aibă încredere şi Dumnezeu îl va ajuta, pentru că este un om extraordinar. Nu are cum să nu câştige?, declară preotul Păcuraru. El îi dă şi un sfat lui Costel: ?După ce va câştiga, îl sfătuiesc să-şi continue cariera afară. Aici nu a fost sprijinit, acolo i s-a dat o şansă. Să meargă pe drumul acesta.?

ASCULTAŢI MESAJUL PREOTULUI DIN GHILAD

Şi primarul din Ghilad este cu gândul alături de Costel Busuioc. ?Îi ţinem pumnii, suntem siguri că va reuşi să câştige finala şi îl aşteptăm cu drag acasă. Succes Costel!?, îi transmite primarul Cornel Guran. El spune şi că a pregătit deja documentele pentru a-l declara pe Costel Busuioc cetăţean de onoare al Ghiladului.

ASCULTAŢI MESAJUL PRIMARULUI DIN GHILAD

Costel Busuioc are prieteni mulţi şi în satul vecin, Ciacova. Aici el a lucrat mai mulţi ani ca maseor la un cămin de bătrâni. Una dintre colegele lui de atunci, asistenta Amelia Moxany, ţine să-l încurajeze pe Costel: ?Îţi ţinem pumnii, suntem alături de tine şi suntem siguri că vei câştiga?, îi transmite ea.

Tot din Ciacova, preotul Florea Gheorghe, cel care a cântat la mai multe slujbe de înviere alături de Costel, îi urează acum să câştige finala Hijos de Babel: ?Costel, mult succes şi fie ca Dumnezeu să te ajute să câştigi. Să ai încredere în tine şi să ieşi pe primul loc?, spune preotul din Ciacova.

ASCULTAŢI MESAJUL PREOTULUI DIN CIACOVA

Finala concursului Hijos de Babel va avea loc miercuri seara, după ora 21.00. Comentariul live al finalei va putea fi urmărit în direct pe site-ul www.antena3.ro. În toate galele de până acum, Costel Busuioc a ieşit pe primul loc. În urma evoluţiilor sale a semnat deja un precontract cu Sony pentru promovarea unui disc cu melodii interpretate de acum celebrul Pavarotti din Banat.

VEZI AICI CUM POATE FI VOTAT COSTEL BUSUIOC

Bogdan Pitaru, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close