Antena 3 CNN Opinii Scenariul unei remanieri inutile

Scenariul unei remanieri inutile

Scenariul unei remanieri inutile
30 Aug 2010   •   11:05

Tot mai multe voci, alimentate chiar de unii din PDL şi de gorniştii Cotroceniului, acreditează ideea unei remanieri guvernamentale în toamnă. Se aruncă pe piaţă liste, nume de miniştri în pericol de a fi demişi şi posibilii lor înlocuitori. Totul e un fâs.

Nici o remaniere a actualului Cabinet nu îşi are rostul fără debarcarea şefului de tinichea de la Palatul Victoria. Emil Boc este primul care trebuie să plece, românii în proporţie covârşitoare s-au săturat de şirul lung de incompenţe pe care le patronează. Dar, din păcate, acest lucru nu se va întâmpla atâta timp cât Traian Băsescu nu îşi va găsi un lacheu suficient de supus pentru a controla Executivul. Şi, până acum, nu a dat semne că măcar s-ar fi străduit să îl caute.

În rest, despre ce remaniere poate fi vorba într-un Guvern condus de liderul unui partid care riscă să aibă în curând soarta PNŢ? Emil Boc nu e în stare să conducă nici o organizaţie sătească a PDL, ce să mai vorbim de, chipurile, principalul partid al ţării sau de Guvern? Cum îi poate conduce Boc pe alde Udrea, Blaga, Videanu, Berceanu? S-a văzut clar, toţi greii PDL nu dau doi bani pe el. Iar actualul Cabinet, o mostră de birocraţie şi lipsă de profesionalism cum nu a avut niciodată România, este totalmente scăpat din frâu de premier.

Dar, să spunem că şi-ar lua la revedere de la fotoliul ministerial Şeitan, Vlădescu şi încă vreo doi, trei neaveniţi care acum ne conduc. Ce ar rezolva acest lucru? Nici un om sănătos la cap şi pus pe treabă nu va accepta să lucreze într-un Guvern ilegitim ca cel pe care îl patronează Emil Boc. Aşa că, miniştrii demişi nu ar putea fi înlocuiţi decât tot de nişte oportunişti fără căpătâi, gata să cotizeze oricât pentru a-şi vedea numele pe site-ul Guvernului.

În concluzie, vorbăria despre remaniere e inutilă. Oricât ar încerca Traian Băsescu să cosmetizeze acest Guvern, răul e deja făcut. Singura soluţie rămâne chiar debarcarea premierului Emil Boc. Şi cum această soluţie pare să nu vină niciodată de la Cotroceni, e rândul Opoziţiei ca în sfârşit să se trezească din adormire şi să puncteze. Altfel, va mai trece încă o toamnă în care românii vor simţi pe pielea lor efectele unei guvernări care a aruncat deja România în negurile disperării.

Bogdan Pitaru

×
Subiecte în articol: Emil Boc Bogdan Pitaru
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close