Antena 3 CNN Opinii Simularea democraţiei în PDL

Simularea democraţiei în PDL

Simularea democraţiei în PDL
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2010   •   10:30

Traian Băsescu nu a minţit când a spus că i-ar fi dat afară din partid pe cei care l-au criticat pe premierul Emil Boc dacă ar fi fost el şeful PDL. Cu siguranţă că aşa ar fi făcut, nu există nici un dubiu, săracul Petre Roman poate să depună mărturie. Numai că, pentru că e doar şeful din umbră al PDL, a decis ca pe aceeaşi critici să îi folosească în interes personal.

Cu ajutorul acestor voci uşor naive Traian Băsescu simulează democraţia din partidul aflat acum la guvernare, preferând să-i folosească pe post de bau-bau televizat pentru greii cu bani şi resurse. Dar, în afară de chirăiala anti de pe bloguri, nimic din ce se întâmplă acum în PDL nu seamănă a democraţie.

În orice partid dintr-o democraţie veritabilă există grupuri de interese, care susţin anumite persoane, pentru anumite poziţii. La noi grupurile de interese sunt doar nişte biete găşculiţe. Gaşca BVB, Gaşca lu? Nuţi, Gaşca aşa zişilor reformişti. În spatele lor nu e nimic altceva decât bătălia pentru banii publici, într-o vreme în care chiar şi la băieţii deştepţi e foame mare de lichidităţi.

Ce se întâmplă acum în PDL, cu plimbarea remanierii de la un Palat la altul şi cu bileţelul cu soluţia finală aşteptat în plic de la Cotroceni, e  doar un scenariu prost pentru o ţară pe care ei o vor prostită şi resemnată. Al nuştiucâtălea Guvern Boc nu va face altceva decât să confirme lipsa de soluţii şi faptul că, cel târziu până în 2012, PDL nu va mai exista.

Bogdan Pitaru

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Bogdan Pitaru
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close