Antena 3 CNN Opinii Trăiască democraţia! Vântu la zdup!

Trăiască democraţia! Vântu la zdup!

Trăiască democraţia! Vântu la zdup!
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Sep 2010   •   13:16

Iată faptele:

- Înaintea turului doi al prezidenţialelor, Geoană se duce la Vântu "la spa", Băsescu profită în confruntarea directă cu candidatul PSD şi, se spune, datorită acelui atac câştigă un al doilea mandat

- Vântu recunoaşte vizita lui Geoană exact în momentul în care e anunţată arestarea colaboratorului său Nicolae Popa în Indonezia

- Vântu susţine că s-a întâlnit de mai multe ori cu Traian Băsescu, inclusiv "la trei noaptea, în parcare la Tâncăbeşti", pe vremea "când ne urmărea Năstase"

- După alegeri se zvoneşte că Vântu are interdicţie de a părăsi ţara, dar mai apoi pleacă în Republica Moldova să-şi lanseze o televiziune.

- Cătălin Tolontan declară că Vântu "are mandatul - un mandat extern - de a încerca să democratizeze piaţa media din România şi acum, brusc, piaţa media din Moldova."

- Se zvoneşte că Dan Diaconescu a reuşit să îi ia un interviu lui Nicolae Popa. La scurt timp, Dan Diaconescu e arestat, eliberat şi se lansează în politică.

- Dan Andronic, un fost apropiat al lui Vântu, al lui Năstase şi, acum, al lui Băsescu, anunţă la începutul săptămânii că Nicolae Popa va fi extrădat, iar Vântu va avea probleme

- Vântu e reţinut pentru 24 de ore

Dacă Traian Băsescu şi-a început primul mandat cu arestarea lui Dinu Patriciu, pe al doilea şi l-a desăvârşit cu reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu. Ca şi în cazul primului, şi acum probabil că situaţia se va rezolva în libertate, peste 24-48 de ore. Oricum, la cum funcţionează democraţia în România, pe surse şi fără nici o condamnare, e de mirare că Europa ne mai consideră ca făcând parte dintre graniţele sale.

Bogdan Pitaru

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close