Antena 3 CNN Opinii Un prim bacalaureat netrucat

Un prim bacalaureat netrucat

Un prim bacalaureat netrucat
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2011   •   12:29

Au promovat bacalaureatul doar 44,47 dintre candidați. Toți candidații vor avea însă drept de vot la alegerile următoare. Nu stau prea bine cu știința, dar își vor putea exprima voința. Cei care n-au reușit să ia bac-ul vor avea mai multe voturi decît cei care au promovat.

Un studiu internațional recent a găsit că numai 51% dintre români știu că Pămîntul se învîrte în jurul Soarelui. Promovabilitatea de la bacalaureatul din anii trecuți, de 75-80%, sugera faptul că pot lua diploma și jumătate dintre adepții… teoriei geocentrice.

Un studiu al lui Rindermann, ale cărui rezultate le-am mai amintit pe acest blog, găsesc în România un IQ mediu de 90 și un IQ mediu al elitei (cei mai inteligenți 5%) de 110. Chiar dacă admitem că profesorii de liceu ar face parte din această elită de 5%, ar fi greu de crezut cum formatori cu un IQ mediu de 110 ar putea obține performanțe mai bune de la elevi cu un IQ mediu de 90. În cele mai multe dintre țările Europei Centrale și de Vest ambele medii sînt mai mari cam cu 10 puncte decît la noi. Iar in Asia de Est sînt cu peste 15 puncte mai mari.

Citeşte tot articolul aici.

×
Subiecte în articol: educatie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close