Antena 3 CNN Politică 200.000 de euro împiedică divorţul Alianţei

200.000 de euro împiedică divorţul Alianţei

200.000 de euro împiedică divorţul Alianţei
21 Iun 2007   •   07:28

Şase posturi de parlamentar şi o datorie de 200.000 de euro din campania electorală sunt singurele lucruri care mai ţin în viaţă Alianţa D.A., scriu ziariştii de la "Jurnalul Naţional". Liberalii şi democraţii nu pot obţine o decizie oficială privind desfiinţarea Alianţei până când nu îşi rezolvă cele două probleme, mai spun aceiaşi jurnalişti. Secretarii generali ai PNL şi PD, Dan Motreanu şi Vasile Blaga, au avut miercuri dimineaţă o discuţie despre situaţia celor şase locuri vacante din Parlament care revin Alianţei D.A. şi despre o datorie financiară, chestiuni a căror nerezolvare împiedică demersul democraţilor de a desfiinţa la tribunal Alianţa.

Reprezentantul la discuţii din partea Partidului Naţional Liberal a declarat că problema datoriei, va fi discutată de mandatarii financiari ai celor două partide. Suma în cauză reprezintă o datorie comună a PNL şi PD către o firmă de consultanţă, care s-a ocupat de materialele publicitare şi de contractele cu media.

Surse din Alianţă au declarat ziariştilor de la "Jurnalul Naţional" că ar mai fi cel puţin 200.000 de euro de plătit firmei respective, sumă care se va plăti în raport de 1,3 la 1 în favoarea PNL, aşa cum a fost raportul pe listele electorale. Din cauza acestei datorii, susţin aceleaşi surse, Alianţa D.A. nu poate fi desfiinţată din punct de vedere juridic, pentru că trebuie clarificată situaţia financiară.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, anunţa la începutul săptămânii trecute că democraţii vor denunţa în instanţă Protocolul PNL-PD imediat după ce vor lămuri cu liberalii problema celor şase posturi neocupate de parlamentar ale Alianţei. Dintre cele şase posturi, cinci au rămas vacante întrucât doi parlamentari ai Alianţei au decedat, iar alţi trei ai plecat pe alte funcţii.

Liberalii spun că patru locuri dintre cele şase le aparţin şi, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu PD, cele două partide vor pierde locurile din Parlament.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close