A fost lansată mişcarea "România noastră", care îl are printre fondatori pe Geoană

de M.Z.    |    16 Mar 2012   •   22:53
A fost lansată mişcarea "România noastră", care îl are printre fondatori pe Geoană Foto: Agerpres

Senatorul independent Mircea Geoană a participat, vineri seară, la lansarea mişcării "România noastră", el fiind unul dintre numeroşii membri fondatori care au ţinut discursuri, informează Mediafax.

Prezentarea evenimentului a fost una de tip american, unde membrii au ţinut discursuri adresându-se participanţilor aşezaţi în semicerc, în timp ce în spatele vorbitorilor pe un ecran de 100 de metri pătraţi erau prezentate denumirea mişcării şi sigla acesteia - o casă tricoloră cu acoperiş roşu.

Totodată, pe ecran rula sloganul "Construim împreună România noastră".

Printre cei care au vorbit s-au numărat Ovidiu Lipan Ţăndărică, Dana Safta, Radu Magdin, Marian Staş, Andrei Postelnicu, Mihaela Mihai şi alte persoane din diferite domenii de activitate.

Senatorul independent Mircea Geoană le-a spus participanţilor, în discursul său, că proiectul "Casa România" înseamnă că fiecare cetăţean român are o bucăţică de acţionariat din România, că mişcarea are rolul de a-i determina pe cetăţeni să se implice şi de a nu se mai lăsa conduşi de "lipitori de afişe de la partide".

Geoană a mai spus că nu a pornit el această mişcare în totalitate şi că aceasta reprezintă un loc simbolic de întâlnire pentru cei care vor să adere.

La eveniment, a asistat şi social-democratul Doru Giugula, el spunându-le jurnaliştilor prezenţi că a venit din proprie iniţiativă, să vadă "cum cade iar Mircea Geoană în cap".

Senatorul Mircea Geoană spune că mişcarea "România noastră" este "mai mult decât un ONG" şi "mai puţin decât un partid politic", el precizând însă că un "braţ" politic poate fi dezvoltat şi că poate sprijini candidaţi în alegeri.

"Va fi organizată ca o mişcare nepolitică, dar va avea un scop politic. (...) Aş spune că este mai mult decât un ONG, este mai puţin decât un partid politic, este ceva diferit, care sperăm să aibă un impact pozitiv în societate", a menţionat Geoană.

Parteneri
x close