Antena 3 CNN Politică A.N.I. va avea o conducere abia în toamnă

A.N.I. va avea o conducere abia în toamnă

A.N.I. va avea o conducere abia în toamnă
16 Iul 2007   •   16:59

Membrii Consiliului Naţional de Integritate au aprobat, luni, în şedinţă publică la Palatul Victoria, etapele desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Astfel, candidaţii vor depune dosarele în perioada 22 iulie - 21 august şi vor susţine proba scrisă pe 30 septembrie, iar interviul va avea loc pe 10 octombrie.

Validarea rezultatelor de către Consiliul Naţional de Integritate se va încheia pe 22 octombrie, urmând ca preşedintele şi vicepreşedintele ANI să depună jurământul, în plenul Senatului, pe 11 noiembrie, după ce au fost validaţi de senatori. Aceste etape sunt prevăzute în Legea privind înfiinţarea ANI.

Consiliul Naţional de Integritate urmează să desemneze membrii comisiei de organizare a concursului, elaborarea tematicii şi a subiectelor, o altă comisie pentru corectarea lucrărilor şi o a treia comisie pentru soluţionarea contestaţiilor.

Membrii Consiliului nu au ridicat obiecţii importante legate de noua formă a regulamentului, cele mai aprinse discuţii fiind iscate de modul în care vor fi elaborate subiectele de examen. S-a stabilit ca, pentru fiecare funcţie - de preşedinte şi de vicepreşedinte - să fie formulate câte cel puţin cinci subiecte, cu câte trei cerinţe. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la divulgarea acestora, subiectele vor fi sigilate în plicuri, pentru ca apoi să fie extrase în mod aleatoriu.

Un alt subiect de dezbatere l-a constituit obligativitatea introducerii în dosarul de candidatură pentru cele două funcţii a declaraţiei de interese. În cele din urmă, membrii CNI au decis că o astfel de cerinţă nu poate fi un criteriu de selecţie la candidatură.

După publicarea în Monitorul Oficial a regulamentului, candidaţii îşi vor putea depune dosarele începând din 22 iulie, având la dispoziţie 30 de zile în acest scop. După expirarea celor 30 de zile, candidaţii vor fi verificaţi de CNSAS dacă au colaborat cu fosta Securitate.

Concursul va consta într-o probă scrisă, cu durata de trei ore, la care candidaţii trebuie să răspundă la trei cerinţe. Cei care vor obţine cel puţin 70 de puncte, din 100 posibile, vor trebui să susţină un interviu în faţa membrilor CNI, în cadrul căruia vor prezenta un plan de management.

Rompres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close