Antena 3 CNN Politică A.Săftoiu şi Tăriceanu îl critică pe Băsescu

A.Săftoiu şi Tăriceanu îl critică pe Băsescu

A.Săftoiu şi Tăriceanu îl critică pe Băsescu
24 Mai 2007   •   17:02

Preşedintele Băsescu - dezaprobat pentru atitudine, chiar de fostul său purtător de cuvânt şi colaborator apropiat, Adriana Săftoiu, care îi reproşează reacţia pe care a avut-o după incidentul provocat sâmbătă, când a confiscat telefonul mobil al unei ziariste şi a făcut-o ?ţigancă împuţită? într-o conversaţie ulterioară, cu soţia lui. Reproşuri făcute joi la Cluj Napoca unde Adriana Săftoiu şi-a lansat cartea ?Vocile puterii?. Fostul consilier prezidenţial critică dur strategia staff-ului preşedintelui după ce Traian Băsescu a jignit un reporter al Antenei 3. Ea consideră că declaraţiile actualului purtător de cuvânt nu au făcut decât să amplifice incidentul.

Fosta consilieră a preşedintelui spune că Traian Băsescu ar trebui să fie un model de comportament tocmai datorită popularităţii de care se bucură. Criza nu ar fi avut consecinţe atât de grave dacă şeful statului ar fi ales să îşi ceară personal scuze şi dacă recomanda cetăţenilor să nu copieze un asemenea comportament. Adriana Săftoiu spune că staff-ul lui Traian Băsescu nu a gestionat cum trebuie scandalul.

Adriana Săftoiu a participat la Cluj-Napoca la lansarea cărţii sale ?Vocile puterii?. Alături de ea s-au aflat Emil Boc, liderul PD, şi Vasile Blaga, secretarul general al aceleiaşi formaţiuni.

Tăriceanu despre gestul preşedintelui
Confiscarea unui telefon se numeşte furt, dacă aparatul nu e luat de procurori sau de poliţişti. Explicaţia a dat-o premierul, pe care un ziarist îl înregistra cu reportofonul în timp ce discuta cu constructorii pe un şantier. Tăriceanu l-a întrebat dacă este înregistrat, iar ziaristul l-a întrebat dacă vrea să îi confişte aparatul. Discuţia s-a purtat în glumă, dar premierul a ţinut să explice că termenul corect nu este ?confiscat?, ci ?furat?.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close