Antena 3 CNN Politică Activitatea comisiei 'SRI'- blocată

Activitatea comisiei 'SRI'- blocată

Activitatea comisiei 'SRI'- blocată
02 Mai 2007   •   19:16
UPDATE: Activitatea Comisiei parlamentare pentru controlul SRI este blocată. La finalul audierilor, care au durat 8 ore, preşedintele comisiei, Radu Stroe a declarat că aşteaptă de la SRI două documente, pentru a continua ancheta în cazul notelor semnate de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. Radu Stroe a precizat că, dacă ar fi în locul lui Coldea, ar renunţa la funcţie. Acesta nu se gândeşte însă la demisie.

Directorul SRI a prezentat, miercuri, nişte concluzii provozorii ale anchetei interne declanşate, după publicarea a două note în care Florian Coldea, adjunctul directorului SRI, scrisese date despre trei judecători ai Curţii Constituţionale. Comisia de investigaţie internă a constatat că ?nu a existat nicio solicitare legată de acest subiect adresată SRI din partea niciunei persoane sau instituţii, inclusiv preşedintele Băsescu. Nu s-au exercitat presiuni asupra judecătorilor?. Preşedintele comisisei de anchetă, Radu Stroe, a anunţat că au apărut elemente noi în cadrul audierilor şi că Traian Băsescu nu va fi chemat în faţa comisiei.

Radu Stroe, preşedintele comisiei de control al SRI a anunţat că au apărut elemente noi în timpul audierilor şi că membrii comisiei s-au concentrat asupra afalrea adevărului despre biletul lui Florian Coldea. Stroe a mai precizat că măsurile anunţate de George Maior vor fi puse în aplicare foarte repede şi că aceasta este o anchetă internă a SRI. La audieri mai sunt aşteptaţi judecătorii Curţii Constituţionale şi Mircea Geoană. Preşedintele suspendat Traian Băsescu nu va fi audiat de către comisie.

Maior susţine că verificările făcute de Coldea în arhiva SRI sunt perfect justificate şi au fost determinate de vehicularea în mass media a unor informaţii cum că SRI ar utiliza date secrete pentru a şantaja judecătorii CC.

Directorul Maior recunoaşte, totuşi, că a existat ?un incident grav de securitate?. Referitor la problema scurgerii de informaţii care a făcut posibilă publicarea unor note interne, Maior a decis ca, pe perioada anchetei interne, să preia toate responsabilităţile adjunctului său, Florian Coldea.

Tot miercuri, la Comisia parlamentară pentru controlul activitatii SRI sunt aşteptaţi pentru audieri, directorul George Maior, prim-adjunctul, Florian Coldea, şi alţi câţiva reprezentanţi ai conducerii serviciului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close