Antena 3 CNN Politică Acuzaţii la unison. PSD şi PNL anti-Băsescu

Acuzaţii la unison. PSD şi PNL anti-Băsescu

Acuzaţii la unison. PSD şi PNL anti-Băsescu
23 Apr 2007   •   23:04

Atacuri la adresa şefului suspendat al statului din două direcţii: PSD şi PNL. Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, îl acuză pe Traian Băsescu de poliţie politică. Nica susţine că preşedintele suspendat al României i-a convocat la Cotroceni în luna februarie pe ministrul de Interne Vasile Blaga, cel al Justiţiei Monica Macovei şi pe prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, pentru a le cere să verifice o serie de hotărâri judecătoreşti, referitoare la falimentul societăţilor comerciale. În emisiunea ?Sinteza Zilei?, Dan Nica a adus documentele cu antetul SRI care ar demonstra acuzaţiile sale. Atât fostul ministru de Interne cât şi SRI au negat luni acuzaţiile care li se aduc.

Şi Poliţia respinge acuzaţiile vicepreşedintelui PSD Dan Nica privind verificarea hotărârilor judecătoreşti în domeniul falimentelor. Comisarul şef Dan Bucur a declarat la ?Sinteza Zilei? că întreaga acţiune a Direcţiei de Investigare a Fraudelor a fost perfect justificată şi a urmărit descoperirea administratorilor de firme care au profitat de prevederile legale privind falimentul pentru a obţine avantaje ilicite.

Pe de altă parte, actualul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban, îl acuză pe Traian Băsescu de încălcarea unui articol din Constituţie referitor la egalitatea cetăţenilor în faţa legii şi autorităţilor publice. Orban susţine că două memorii depuse la preşedinţie, în care se reclamau nereguli din perioada când Necolaiciuc era şef la CFR, au fost tratate total diferit. Unul a fost complet ignorat de preşedinte şi a ajuns în sarcina unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Celălalt, deja cunoscutul memoriu al firmei SC Art Construcţii 92 a lui Dumitru Bucşaru, a fost trimis la minister cu rezoluţia preşedintelui. Firma şi-a primit imediat banii pe care CFR i datora.

Mai mult, doi şefi din minister s-au opus efectuării unor plăţi către firma lui Bucşaru: directorul juridic şi directoarea de audit, pentru că facturile fie fuseseră modificate, fie nu aveau toate avizele, fie contractele nu fuseseră acordate prin licitaţie. Totuşi, spune Orban, plata s-a făcut, iar unul dintre directori a fost demis, iar celuilalt i s-a desfiinţat obiectul muncii: direcţia de audit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close