Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase:Preşedintele va ataca guvernul din primele săptămâni ale anului 2009. Prima ţintă - PSD

Adrian Năstase:Preşedintele va ataca guvernul din primele săptămâni ale anului 2009. Prima ţintă - PSD

Adrian Năstase:Preşedintele va ataca guvernul din primele săptămâni ale anului 2009. Prima ţintă - PSD
24 Dec 2008   •   09:23

Adrian Năstase continuă să îşi arate nemulţumire legată de coaliţia formată de partidul pe care l-a condus cu fostul partid al lui Traian Băsescu. Într-o postare pe blogul său personal, fostul premier al României lansează un ?concurs?: ?cine va fi primul ţap ispăşitor?.
Atacul principal se îndreaptă împotriva adversarului de la prezidenţialele din 2004 în favoarea cui a şi pierdut alegerile- Traian Băsescu. ?Actualul guvern este de pe acum luat în colimator de cel care are nevoie, pe parcursul anului 2009, de control total şi de supunere totală. Şi, aşa cum am mai spus, asta va duce la atacuri la adresa cabinetului (sau, mai probabil, la adresa unor membri din interiorul acestui cabinet) chiar din primele săptămani ale anului viitor. Traian Băsescu are nevoie de asta, deoarece, doar în acest fel, va evita să îşi asume răspunderea şi, în acelaşi timp, va domina total agenda publică. Or, după cât îl cunosc, nu va dori să se vorbeasca în 2009 nici de mandatul său de preşedinte, nici de ?performanţele? oamenilor săi de-a lungul celor cinci ani de preşedinţie. Dimpotrivă. Va dori ca lumea să vorbească doar despre ce îi convine lui?, scrie Adrian Năstase.
Urmează aprecierile acestuia legate de criza economică şi despre ştirile legate de disponibilizări ce anunţă un an greu, trecând prin concedierile de la Alro,taxa auto sa ulipsa fondurilor pentru acoperirea angajamentelor asumate, dintre care multe aparţine PSD-ului. Adrian Năstase crede că ?modelul grecesc de proteste e încă departe, dar nu atât de departe?.
În acest context ?la anul, vor conta subiectele adevărate, nu cele despre cine e capabil să enumere râurile şi apele care pot sta la baza relansării turismului românesc. Preşedintele va simţi nevoia să atace pe cineva, pentru a canaliza nemulţumirile populare spre cineva. Întrebarea este următoarea: pe cine va ataca primul Traian Băsescu? Pe unul din miniştrii PSD, pentru a justifica astfel că nu are legătură cu legitimarea guvernului Năstase, în condiţiile în care o treime din noul cabinet provine din echipa pe care eu am coordonat-o? Pe unul din miniştrii PDL, pentru a arăta că este echidistant, dar şi pentru a-i face să creadă pe unii că acest cabinet i-a fost impus cu forţa (mai sunt unii care chiar ar crede asta, oricât de ciudat ar părea)? Sau chiar pe ministrul ?independent?, fiindcă a spus că nu vrea ca lupta împotriva corupţiei să devină o vânătoare de vrăjitoare? Nu este un concurs cu premii, ci unul strict analitic?, încheie fostul premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close