Antena 3 CNN Politică Afacerile dubioase ale familiei Nicolăescu

Afacerile dubioase ale familiei Nicolăescu

Afacerile dubioase ale familiei Nicolăescu
25 Iun 2007   •   09:19

O firmă de consultanţă ce aparţine familiei ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar fi încasat în urmă cu doi ani aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi de la statul român. Aşa susţin jurnaliştii de la ?Ziua?. Potrivit sursei citate, firma, al cărei acţionar majoritar este soţia ministrului, a câştigat licitaţia în faţa unei firme mai puternice, chiar dacă la acea dată nimeni nu auzise de ea şi nici nu există date referitoare la performanţele sale, scriu aceiaşi jurnalişti. În iunie 2005, la câteva luni de la venirea la putere a PNL, o societate de consultanţă, aparţinând în proporţie de 92% Constanţei Nicolăescu, a câştigat o licitaţie organizată de ministerul Administraţiei şi Internelor, condus la acea vreme de democratul Vasile Blaga.

Societatea respectivă a câştigat un contract de prestări servicii legate de implementarea unei ?Campanii de conştientizare şi promovare a Proiectului de Dezvoltare Rurală?. Bugetul alocat acestui contract a fost de 38.000 de dolari, echivalentul a 1,24 miliarde de lei vechi, bani asiguraţi de Guvernul României.

Societatea soţiei ministrului Sănătăţii a obţinut acest contract în mod cu totul surprinzător, spun ziariştii de la ?Ziua?. Asta pentru că firma sa nu era una cunoscută, dar cu toate acestea a învins o firmă mult mai consacrată. Aceasta a pierdut competiţia cu firma familiei Nicolăescu întrucât au existat anumite neconcordanţe şi nereguli în oferta depusă.

Familia Nicolăescu deţine în momentul de faţă, conform datelor de la Registrul Comerţului, citate de ?Ziua?, trei firme. În una dintre ele acţionar este doar Constanţa Nicolăescu, în cea de-a doua acţionari sunt ambii soţi Nicolăescu, iar în alta acţionar este doar ministrul.

Constanţa Nicolăescu le-a declarat ziariştilor de la "Ziua" că nu ştie nimic despre societatea la care este acţionar soţul ei. Mai mult, ea a mai spus că niciuna dintre firme sale nu are datorii la stat, contrar a ceea se susţin jurnaliştii, citând ministerul Finanţelor, că firmele soţilor Nicolăescu înregistrau datorii către stat de peste 500.000 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close