Antena 3 CNN Politică ALEGERI ANTICIPATE. Ministrul de Finanțe, anunț de ultima oră

ALEGERI ANTICIPATE. Ministrul de Finanțe, anunț de ultima oră

ALEGERI ANTICIPATE. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că în bugetul de stat este prevăzut un fond de rezervă de un miliard de lei pentru finanţarea alegerilor locale şi parlamentare.

ALEGERI ANTICIPATE. Ministrul de Finanțe, anunț de ultima oră
20 Ian 2020   •   14:16

ALEGERI ANTICIPATE. "În buget avem fond de rezervă un miliard de lei tocmai pentru două scrutinuri, pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare. Banii sunt acolo pentru alegeri", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului.

ALEGERI ANTICIPATE. Cât despre eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor, el a spus că nu este suficientă pentru finanţarea dublării alocaţiilor pentru copii.

ALEGERI ANTICIPATE. "Nu este, este un impact sub un miliard de lei, nu ajunge. Sunt alte surse în buget, dar le vom discuta atunci. Asta facem acum, căutăm surse pentru implementarea legii cu dublarea alocaţiilor", a susţinut Cîţu.

ALEGERI ANTICIPATE. Despre posibilitatea continuării Programului "Prima Casă", el a menţionat că nu ştie dacă va mai fie nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

ALEGERI ANTICIPATE. "Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a mai spus Cîţu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close