Antena 3 CNN Politică Ambasadorul SUA se plimbă pe la liderii politici

Ambasadorul SUA se plimbă pe la liderii politici

Ambasadorul SUA se plimbă pe la liderii politici
06 Iun 2007   •   22:41

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman şi-a propus pentru această săptămână o serie de întâlniri cu liderii politici din România. Prima vizită făcută de Taubman a avut loc marţi la sediul PSD în timpul şedinţei Biroului Permanent, unde a discutat timp de o oră cu Mircea Geoană. Nici diplomatul american şi nici liderul PSD nu au făcut declaraţii după această întâlnire. A doua zi ambasadorul Nicholas Taubman a fost mai deschis la vorbă, precizând că a discutat cu reprezentanţii opoziţiei despre situaţia din ţara noastră.

Tot marţi, Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, l-a primit în audienţă, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, discutând ?o serie de subiecte de interes pentru România şi SUA, din sfera bilaterală?, a anunţat ministerul de externe. Conform sursei citate, demnitarul român a reiterat interesul României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver şi dorinţa de a colabora cu SUA şi cu celelalte state aliate, în pregătirea Summit-ului NATO, care va fi găzduit de Bucureşti, în aprilie 2008.

Şi democraţii au fost vizitaţi. Dar nu de ambasador, ci de consilierul său politic. Democraţii Emil Boc şi Adrien Videanu s-au întâlnit miercuri cu emisarul american, dar au vorbit la telefon cu ambasadorul Nicholas Taubman.

?Ambasadorul, precum şi alţi oficiali ai ambasadei, se întâlneşte în mod regulat cu personalităţi politice din România pentru a se informa cu privire la situaţia politică şi economică din România. Pentru a încuraja un schimb franc de opinii, nu discutăm, în mod public, despre conţinutul discuţiilor?, se precizează într-un comunicat al ambasadei SUA.

Despre aceste întâlniri, preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu a spus că relaţiile diplomatice s-au mai schimbat în ultima vreme.

Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close