Anastase: Deputaţilor PSD şi PNL care nu au participat la şedinţă li se va tăia 21% din diurnă

de Antena3.ro    |    16 Noi 2010   •   18:31
Anastase: Deputaţilor PSD şi PNL care nu au participat la şedinţă li se va tăia 21% din diurnă Foto: Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că deputaţlori PSD şi PNL care nu au participat la şedinţa de vot final asupra proiectelor de lege, li va tăia 21% din diurnă potrivit noului Regulament, informează Mediafax.

Această precizare a venit după ce deputatul PDL Gelu Vişan a spus, în plen, că, potrivit noilor prevederi ale Regulamentului, articolul 144 alineat 5, votat marţi, preşedintele Camerei poate dispune ca toţi parlamentarii aflaţi în clădirea Camerei Deputaţilor să se prezinte la vot, sub sancţiunea de fi trecuţi absenţi.

Votul final din plen s-a desfăşurat în lipsa reprezentanţilor PSD şi PNL, care au părăsit sala, după ce au acuzat puterea că a defectat sistemul electronic de vot.

După plecarea opoziţiei, Roberta Anastase a dispus efectuarea unui apel nominal pentru verificarea cvorumului şi a adresat mai multe îndemnuri parlamentarilor PDL, UDMR şi minorităţi pentru a fi verificate cartelele de vot.

"Liderii de grup să-şi confirme că au oamenii în sală! (...) Verificaţi ce cartelă nu merge! Aţi identificat cartelele care nu merg? Le introduceţi până la capăt! Mă refeream la cartele", a spus Anastase.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a afirmat, după vot, că s-a demonstrat care este adevărata majoritate, arătând că toate încercările PSD de a arăta altceva au eşuat.

Parteneri
x close