Antena 3 CNN Politică Anastase: Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc nu există. E o situaţie nefericită

Anastase: Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc nu există. E o situaţie nefericită

Anastase: Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc nu există. E o situaţie nefericită
Sursa foto: Foto:Intact Images
03 Iun 2011   •   09:20

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles "nu există". Mai mult decât atât, aceasta amenţionat că pe lângă instituţiile europene există sute de ONG-uri care nu au nicio relevanţă în documentele oficiale ale Uniunii Europene, informează Mediafax.

"ONG-urile care sunt în jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanţă într-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor instituţii europene. Raportarea instituţiilor europene în calitate oficială cu reprezentanţii administraţiei locale se referă la acele unităţi administrativ-teritoriale legale şi în cazul nostru ne referim la judeţe, la municipii şi la oraşe", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles drept o "situaţie nefericită", explicând că "această structură nu există".

"Sunt dispusă să mă întâlnesc cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cu preşedinţi de Consilii Judeţene, cu primari, cu parlamentari. Nu există această structură. Din punct de vedere juridic, relaţionarea se face numai cu unităţile administrativ-teritoriale. În rest, că vor să facă un ONG nu ştiu ce lideri politici sau nu, e problema lor", a mai afirmat Anastase.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close