Antena 3 CNN Politică Anca Boagiu acuză meteorologii că nu au anunţat la timp viscolul!

Anca Boagiu acuză meteorologii că nu au anunţat la timp viscolul!

Anca Boagiu acuză meteorologii că nu au anunţat la timp viscolul!
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Feb 2012   •   19:26

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu susţine că nimeni nu este vinovat de cum au fost deszăpezite drumurile şi calea ferată, însă acuză Administraţia Naţională de Meteorologie că preavizele de înrăutăţire a vremii din ultimele 10 zile au venit târziu!

Este declaratia făcută de Anca Boagiu, la bilanţul mandatului, justificând astfel intervenţia, de multe ori întârziată, a unităţilor de deszăpezire

"Când trebuie să te lupţi cu nămeţi care depăşesc 4 metri înălţime este dificil să stabileşti a cui este vina. Noi am solicitat ANM-ului să ne informeze din oră în oră care este evoluţia vremii astfel încât să ştim ce vom face cu mijlocele de transport. Nu am avut nici o informaţie în sensul acesta", a spus Boagiu, la finalul conferinţei de bilanţ a Ministerului Transporturilor.
   
Boagiu a adăugat că, în ciuda condiţiilor meteo extrem de grele, drumarii şi angajaţii CFR care se ocupă de deszăpezire şi-au riscat viaţa pentru a debloca circulaţia.
   
La începutul săptămânii trecute Boagiu anunţa că responsabilii cu deszăpezirea care nu şi-au îndeplinit atribuţiile, din Ministerul Transporturilor şi companiile din subordinea instituţiei, vor fi sancţionaţi.
  
Meteorologul Florinela Georgescu, a declarat la Antena 3 că Institutul meteorologic şi-a făcut datoria şi a emis numeroase avertizări şi alerte meteo privind fenomenele periculoase pentru toată ţara. De asemenea, meteorologii au avertizat în urmă cu mai multe săptămâni că vor urma perioade cu temperaturi foarte mici, de sub -25 de grade Celsius, anunţând coduri portocalii, respectiv galbene, de ger, viscol şi ninsori.


 

Citeşte şi:


Ger, ger şi iar GER. Încă un weekend în care o să dârdâim. Vedeţi prognoza meteo

România, din cod în cod. Avertizare de FENOMENE PERICULOASE. Vezi prognoza meteo

Avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol în sud-estul României

Directorul ANM: Vor fi temperaturi de sub -20 grade pentru aproape o săptămână. Din 13 februarie vremea se încălzeşte







×
Subiecte în articol: anca boagiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close