Antena 3 CNN Politică Anca Boagiu - cadou de 1 MILION de EURO din banii europeni, primit de la "regele asfaltului"

Anca Boagiu - cadou de 1 MILION de EURO din banii europeni, primit de la "regele asfaltului"

Anca Boagiu - cadou de 1 MILION de EURO din banii europeni, primit de la "regele asfaltului"
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2012   •   21:07

Un apartament de un milion de euro, din bani europeni, pentru Anca Boagiu. Este cadoul pe care regele asfaltului, Nelu Iordache, i l-ar fi făcut fostului ministru al Transporturilor drept mulţumire pentru sutele de milioane de euro pe care afaceristul le-a încasat numai din contractele pentru asfaltarea drumurilor. Omul de afaceri este deja anchetat pentru deturnare de fonduri europene.

Cu banii europeni, regele asfaltului ar fi trebuit să asfalteze kilometri de autostrăzi. Ar fi cumpărat, în schimb, apartamente la malul mării. În Mamaia şi Constanţa. Unul din ele ar fi ajuns, însă, printr-un intermediar, în proprietatea fostului ministru al Transporturilor - susţin surse din rândul procurorilor. Doar în vremea mandatului doamnei Boagiu, Iordache ar fi obţinut un miliard de euro din contracte cu statul.

"Este centrul statiunii Mamaia, este cu expunere directa la plaja, cu vedere directa la mare, apartamentele sunt foarte mari si sunt facute special pentru oamenii de afaceri", spune Ioan Dudec, agent imobiliar.

E o zona exclusivistă. Raluca Sandu, Ilie Năstase, Irinel Columbeanu sau Gigi Becali au proprietăţi aici.

"Pe la un milion de euro un apartament.  Au foarte multe facilitati acolo, oamenii se simt bine daca au bani si vor sa aiba totul la dispozitie," a mai adăugat agentul.

În mandatul Ancăi Boagiu, Iordache ar fi primit un milion de euro pentru fiecare kilometru asfaltat. Cât un apartament la malul mării.
O parte dintre contracte, însă, au fost reziliate după ce anchetatorii au descoperit că afaceristul ar fi folosit banii în interes personal. Cu 6 milioane de euro şi-a cumpărat, susţin ei, terenuri în Adunţii Copăceni şi chiar un avion. 

Fostul ministrul al Transporturilor dă o explicaţie evazivă.

"Nu am avut şi nu am nimic de ascuns. Tot ce deţin este public şi este detaliat în declaraţiile de avere pe care le poate verifica orice cetăţean."

În declaraţia de avere a Ancăi Boagiu, nu figurează vreun apartament donat de cineva. Există două locuinţe, una în Bcureşti şi cealaltă, în Constanţa, pe care vicepreşedintele PDL susţine că le-a cumpărat.

La începutul lunii, Nelu Iordache a fost acuzat de deturnare de fonduri. Ancheta în cazul său scoate abia acum la iveală nume care nu ar fi străine de afacerile ce l-au făcut pe Iordache regele asfaltului. Afaceristul va apărea mâine în faţa judecătorilor, după ce a fost arestat preventiv.

×
Subiecte în articol: anca boagiu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close