Antena 3 CNN Politică Antonescu: Ar fi frumos ca pasul important pentru alianţa cu PSD să-l facem la Iaşi, de Ziua Unirii

Antonescu: Ar fi frumos ca pasul important pentru alianţa cu PSD să-l facem la Iaşi, de Ziua Unirii

Antonescu: Ar fi frumos ca pasul important pentru alianţa cu PSD să-l facem la Iaşi, de Ziua Unirii
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Ian 2011   •   18:27

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este de părere că pasul important pentru constituirea alianţei cu PSD ar fi frumos să fie făcut la Iaşi, de Ziua Unirii. Liderul liberal a făcut această declaraţie duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Crin Antonescu susţine că discuţiile avute cu conducerea PSD legate de problema parităţii pe liste au fost clare, astfel că speră ca între timp lucrurile să fi devenit limpezi şi în PSD.

"Cred că paşi importanţi în acest sens pot fi făcuţi chiar în zilele următoare, poate că unul dintre aceştia va fi făcut chiar la Iaşi de Ziua Unirii. De fiecare dată când vin la Iaşi am sentimentul că mi se întâmplă ceva minunat. Ceva frumos ar fi ca pasul important să-l facem chiar aici la Iaşi", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

"E posibil să constatăm că la PSD lucrurile au avansat foarte mult, pentru că liderii lor vin la Iaşi la capătul unui turneu în Ardeal şi Moldova, unde au discutat cu filialele. Dacă nu se va întâmpla asta, cred că la începutul lunii februarie ar trebui să ştim dacă facem alianţa", a mai spus liderul PNL.

Preşdintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat, duminică, la Vaslui, că PSD va merge singur la alegeri dacă până în luna martie nu va reuşi să încheie un protocol cu PNL.

"PSD a mers de multe ori singur, dar există pericolul ca Băsescu să-şi continue tactica divide et impera. Există pericolul ca PSD să ia 40 la sută în alegeri şi totuşi să rămână în opoziţie, iar PDL să ia 10 la sută şi să fie la putere. Acesta este pericolul dacă nu facem alianţa. Pentru PSD nu este un pericol de moarte dacă nu încheie protocolul cu PNL", a spus Ponta.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close