Antena 3 CNN Politică Antonescu: Atacurile PDL au fost concentrate împotriva PNL pentru că PNL era decisiv în construcţia USL

Antonescu: Atacurile PDL au fost concentrate împotriva PNL pentru că PNL era decisiv în construcţia USL

Antonescu: Atacurile PDL au fost concentrate împotriva PNL pentru că PNL era decisiv în construcţia USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2013   •   13:27

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul partidului, că după decizia constituirii USL, tirul propagandei, presiunilor, acuzaţiilor şi diversiunilor a fost concentrat asupra PNL, întrucât PNL era partidul decisiv în cadrul acestei construcţii politice.
   
"Aspura PNL s-a concentrat tirul propagandei, presiunilor, acuzaţiilor, diversiunilor, pentru că PNL era decisiv în această construcţie, pentru că PNL era acela care, deşi nu cel mai mare electoral, deşi doar uneori la guvernare, era partidul care a dovedit că atunci când e în opoziţie ştie să-şi asume cu toată forţa această condiţie", a spus Antonescu.
   
El a arătat că liberalii au fost cei care a trebuit să suporte după măsura poziţiei şi a funcţiei aceste atacuri extrem de puternice şi permanente.
   
"Noi a trebuit să ne batem pentru ca în faţa alegătorilor noştri să convingem că, intrând în USL, nu ne pierdem nimic din identitatea noastră istorică, că nu abandonăm din obiectivele noastre politice majore, că nu renunţăm la reguli fundamentale după care noi şi numai noi ne-am condus discursul şi practica politică", a spus Antonescu.
   
El a menţionat că decizia constituirii USL nu a fost luată uşor şi nici nu a fost uşor de aplicat.
   
"Opţiunea PNL de a construi împreună cu PC, ca etapă intermediară, ACD, apoi, cu PSD, USL, nu a fost impulsionată de voinţa unui singur om, a mea, sau a unui grup legitim de conducere, BPC. Ea a fost răspunsul pe care partidul, cu majoritate, l-a dat unei cereri, presiuni care venea din afară, din stradă, din societate, o societate din ce în ce mai disperată, umilită, care intrase în criză", a spus Antonescu.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close