Antena 3 CNN Politică Antonescu către Berceanu: Aveţi apucături "securistice". Politiceşte, ce n-aţi da să fiţi cocoş

Antonescu către Berceanu: Aveţi apucături "securistice". Politiceşte, ce n-aţi da să fiţi cocoş

Antonescu către Berceanu: Aveţi apucături "securistice". Politiceşte, ce n-aţi da să fiţi cocoş
Sursa foto: Intact Images
15 Iun 2010   •   16:22

Ministrul Radu Berceanu are apucături "securistice", dar din punct de vedere păoliti c, s-a dus vremea când putea să fi cocoş, a replicat marţi, liderul PNL, Crin Antonescu la acuzaţiile formulate de demnitarul democrat-liberal care i-a criticat pe liberali pentru modul în care au guvernat, dând exemple de achiziţii "mascate" făcute în timpul mandatului lui Ludovic Orban şi arătând că Crin Antonescu trebuie să-şi ia angajamentul să meargă la serviciu şi să înveţe o limbă străină. Antonescu i-a cerut lui Berceanu să facă publice acele dosare le care se rffere şi să nu le mai folosească pe post de şantaj.

"În legătură cu frecvenţa mea. Faptul că dumneavoastră, ca şi prietenii dumneavoastră din presă, repetaţi de fiecare dată când vă sar în ochi acest lucru, pentru mine e recomfortant şi pentru cei care cred că sunt un om cinstit, pentru că sunt, deoarece aceasta dovedeşte că nu aveţi nimic altceva. Nici dumneavostră, nici domnului Preda, nici altcuiva nu am să dau socoteală. Dumneavoastră, sunt sigur, că aşa rar cum trec pe-aici, o simţiţi când trec", a spus Antonescu.

El l-a mai acuzat pe Berceanu că se pretează la a relata "chiar imaginare discuţii cu premierii".

"Ce-ar însemna să mă pretez să-mi aduc aminte că, în acelaşi guvern pe care-l evocaţi, când eram noi tineri, domnul Băsescu vi se adresa cu ŤMăi cocoşť. Avea o premoniţie, cred. Dar mă tem pentru dumneavostră că v-a supraestimat viitorul căci, politiceşte, ce n-aţi da să fiţi cocoş. La fel de puţină importanţă are că la Ulan Bator n-am fost niciodată. E poate mai important, nu e meritul meu, e important să vă aduc aminte că perioada aceea nu datorită mie, ci datorită lor, sportivii români au obţinut rezultate record pentru sportul românesc culminând cu 11 medalii de aur la Sydney", a spus Antonescu.

Liberalul i-a reproşat ministrului PDL că nu face publice înregistrările pe care le are, ci doreşte să facă "şantaj" şi "dosărele".

"Aţi invocat o serie de lucruri înţeleg pe lângă sau în afara legii comise de colegi de-ai mei de partid sau de oameni din PSD. Păi ce aţi făcut aţi terminat benzile cu Cătălin Voicu? Ce face DNA-ul? Luaţi-i domnule. Sunteţi invitaţii mei. Vă împiedică cineva să pedepsiţi fiind la putere ilegalităţi? Dumneavoastră practicaţi un şantaj? Dumneavoastră aveţi o filosofie eventual de continuitate a şpăgii, ce vă reţine să acţionaţi coret şi legal, să nu faceţi publice şi să pedepsiţi eventuale încălcări ale legii? Doriţi să faceţi numai şantaj? Doriţi să ieşiţi din când în când cu dosărelul? Am înţeles că o face preşedintele, sunteţi totuşi pentru ţara asta cam mulţi, un singur Băsescu şi multe caricaturi de ale lui", a spus Antonescu.

El a subliniat că Berceanu are "apucături" asemnănătoare şefului statului.

"Dumneavoastră, domnule ministru, aveţi asemenea apucături ca şi şeful dumneavostră, care desigur nu e domnul Boc, ştiţi mai bine ca mine asta, care sunt nişte apucături, iertaţi-mă, securistice. Nu numai pentru că aveţi înregistrări, dacă dumneavostră aduceţi o înregistrare din care rezultă că eu am fost la Ulan Bator sau că am însoţit lotul de haltere, eu mă regtrag din viaţa politică, dacă nu dumneavostră continuaţi să înregistraţi", a conchis Antonescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antonescu Berceanu
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close