Antena 3 CNN Politică Antonescu: Dacă acest guvern cade, voi propune un premier independent

Antonescu: Dacă acest guvern cade, voi propune un premier independent

Antonescu: Dacă acest guvern cade, voi propune un premier independent
Sursa foto: antonescu tariceanu
07 Oct 2009   •   09:28

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, la Galaţi, că, în situaţia în care moţiunea de cenzură depusă la Parlament va avea succes, va propune ca funcţia de premier să fie preluată de un independent, iar guvernul să fie format din tehnocraţi până după alegerile prezidenţiale.

"În situaţia în care Guvernul cade, sunt în măsură să fac o propunere în numele Partidului Naţional Liberal pentru un prim-ministru interimar independent şi capabil, cu un Guvern de tehnicieni care să gestioneze, departe de jocul electoral, treburile curente ale României", a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că, deocamdată, nu va face nici o nominalizare pentru premier, având în vedere posibilitatea să câştige alegerile, dar a menţionat că, dacă va simţi că trebuie să facă acest lucru pe perioada alegerilor, o va face.

"Dacă voi fi ales preşedinte, ceea ce sper, nu voi nominaliza prim-ministru pe cine doresc eu, aşa, mai tare şi mai tare. Voi nominaliza prim-ministrul, aşa cum scrie în Constituţie, în urma consultării cu partidele politice din Parlament , în urma conturării unei majorităţi şi, sigur, având şi eu o parte din această opţiune. Nu am în acest moment de formulat public numele unui prim-ministru. Dacă voi simţi nevoia pe timpul campaniei sau până în alegerile prezidenţiale, vă voi spune", a mai declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă preferă varianta unui guvern de tehnocraţi în situaţia în care va deveni preşedinte, liberalul a susţinut că este adeptul ideii că guvernul ar trebui să fie unul care să aibă culoare politică.

"O democraţie trăieşte prin guverne politice. De asta există partide politice, de asta există alegeri, de asta există Parlament. Guvernele de tehnocraţi sunt soluţii de avarie, întotdeauna limitate în timp şi nu prefer aşa ceva. Prefer un guvern politic, un guvern solid, un guvern de oameni serioşi şi un guvern care să asume un program politic, cu răspundere politică. Sper să nu fiu nevoit, pe parcursul mandatului meu, să recurg la un guvern de tehnocraţi", a mai spus Crin Antonescu.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru funcţia de premier independent, care să conducă un guvern de tehnocraţi, până la alegeri, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse apropiate liderului liberalilor.

Conform aceloraşi surse, Antonescu şi Johannis au purtat recent discuţii pe acest subiect, primarul Sibiului acceptând propunerea liderului PNL pentru preluarea conducerii unui nou Executiv format din tehnicieni, care să înlocuiască Guvernul Boc II.

Liberalii au depus marţi, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României". Moţiunea este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close