Antena 3 CNN Politică Antonescu felicită protestatarii: E un semn sănătos de civism

Antonescu felicită protestatarii: E un semn sănătos de civism

Antonescu felicită protestatarii: E un semn sănătos de civism
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Sep 2013   •   07:40
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că îi felicită pe cei care manifestează, arătând că, indiferent de tema sau de opţiunea pentru care se iese în stradă la un moment dat, atâta vreme cât aceasta se face paşnic, în forme civilizate, crede că "este un semn sănătos de civism".
 
Întrebat, la Digi 24, ce le spune manifestanţilor ajunşi în a opta zi de proteste, Antonescu a răspuns:
 
"Întâi de toate, chiar dacă poate să pară surprinzător, îi felicit pentru că o fac. Indiferent de tema sau de opţiunea pentru care ieşi în stradă la un moment dat, atâta vreme cât o faci paşnic, în forme civilizate, cred că e un semn sănătos de civism şi apreciez oamenii care au şi curajul şi tenacitatea şi timpul pentru a se manifesta, indiferent de faptul că părerea lor, sigur, nu e împărtăşită neapărat de toţi", a spus Crin Antonescu, potrivit Mediafax.
 
"Dincolo de asta, în legătură cu aceste proteste - şi cele privitoare la Roşia Montană şi cele generate de drama familiei Anghel şi a copilaşului ucis de câini - (...), sar în ochi două lucruri, care mie îmi atrag atenţia şi de aceea iau foarte, foarte în serios aceste lucruri care se întâmplă în stradă: unu - numărul foarte mare de oameni tineri care se află în stradă (...) şi doi - eu cred că nu-i vorba numai de subiectul strict - Roşia Montană sau câini - ci e vorba în general de o formă de protest faţă de alcătuirile şi mai ales funcţionarea sistemului politic din România", a menţionat el.
 
În ceea ce priveşte dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind Roşia Montană, Antonescu a arătat că el ar înclina către constituirea unei comisii mixte a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
Antonescu a precizat totodată că susţine ca votul în Parlament la acest proiect de lege să fie nominal. "Categoric, eu vreau să ne asumăm răspunderea şi ca partid şi ca persoane. Sigur că da, nominal, la vedere", a spus el.

Circa 10.000 de oameni au protestat, din nou, în Piaţa Universităţii, faţă de proiectul de exploatare de la Roşia Montană. A fost a opta seară de proteste
 
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close