Antena 3 CNN Politică Antonescu: Guvernul nu va cădea. Băsescu nu se teme de reacţia sindicatelor şi a românilor (VIDEO)

Antonescu: Guvernul nu va cădea. Băsescu nu se teme de reacţia sindicatelor şi a românilor (VIDEO)

Antonescu: Guvernul nu va cădea. Băsescu nu se teme de reacţia sindicatelor şi a românilor (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
24 Mai 2010   •   11:21

Guvernul Boc nu va cădea. Preşedintele Traian Băsescu a luat pulsul străzii, al românului şi al sindicatelor, iar reacţia acestora i-a demonstrat că nu are de ce să se teamă dacă va decide să pastreze actualul cabinet, crede preşedintele PNL, Crin Antonescu.

?Preşedintele nu se teme. Acest guvern nu va cădea. Preşedintele Traian Băsescu, în ciuda poziţiilor publice adoptate, nu de partidele politice, ci de sindicate, de românul de rând, şi-a facut socotelile, a fost ajutat şi a văzut că de o reacţie puternică nu are de ce se teme deocamdată şi atunci va merge pe acest guvern? a afirmat Antonescu la emisiunea News Magazine, difuzată la Antena 3.

Liderul liberal a dat asigurări că va susţine o moţiune de cenzură chiar iniţiată de social-democraţi şi a apreciat că cele două partide din Opoziţie ar trebui să stea la masa discuţiilor pentru a lămuri ce sunt alternative trebuie prezentate românilor la actualul ?partid-stat?.



Antonescu a reiterat că PNL îşi doreşte anticipate şi intrarea la guvernare, dar în niciun caz în formula în care preşedintele Băsescu ar numi un nou premier tot din partea PDL.
?Cred că problema noastră este cum facem să vorbim cât mai puţin despre Emil Boc ca premier, iar România să nu se ducă de râpă în 2014. Încep din ce în ce mai mult să cred că s-ar putea să fie nevoie de alegeri anticipate. Discutând foarte pragmatic, PNL, un partid care e în opoziţie, care a refuzat tentaţiile Puterii, ar putea sta liniştit până în 2012, pentru că e clar că actuala Putere pierde teren, iar PNL câştigă. Din punctul de vedere al interesului naţional, cred că preţul ar fi prea mare, iar dacă nu se găseşte o formulă de guvernare în aceste momente critice... Dacă preşedintele Băsescu nu acceptă decât un premier PDL, nu putem avea un dialog, dar lucrurile ar putea fi precipitate de mişcări sociale, pe care nu le dorim?, a adăugat acesta.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close