Antena 3 CNN Politică Antonescu: Moţiune de cenzură, undeva la începutul toamnei. PSD este dator PNL în materie de deschidere

Antonescu: Moţiune de cenzură, undeva la începutul toamnei. PSD este dator PNL în materie de deschidere

Antonescu: Moţiune de cenzură, undeva la începutul toamnei. PSD este dator PNL în materie de deschidere
21 Iun 2010   •   10:54

O nouă moţiune de cenzură pentru schimbarea Guvernului Boc ar fi oportună în sesiunea parlamentară din toamnă, a declarat luni, liderul PNL, Crin Antonescu. În opinia preşedintelui liberal un astfel de demers în acest moment nu constituie decât un exerciţiu de imagine. În ceea ce  priveşte realaţia cu PSD, Antonescu a subliniat că atitudinea sa este una deschisă şi corectă şi că PSD le este dator liberalilor în materie de deschidere.

"Acum o moţiune de cenzură, în opinia mea, este doar un exerciţiu de imagine al cărui rost eu nu-l văd. Cu atât mai mult cu cât înţeleg că PSD nu e dispus să participe la o eventuală formulă alternativă de guvernare, aşa încât cred că timpul unei moţiuni de cenzură este undeva la începutul sesiunii de toamnă", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a explicat că în toamnă se vor vedea şi efectele măsurilor luate de Guvern, iar parlamentarii se vor convinge de faptul că PDL este "incorigibil".
"Cred că da, până în toamnă vom avea şi efectele acestor măsuri, până în toamnă poate mai mulţi parlamentari şi în orice caz opinia publică se vor convinge că acest Guvern al acestui partid, PDL, este incorigibil şi cred că în acel moment tensiunea socială şi presiunea asupra Parlamentului vor fi majore. La trei zile după o moţiune de cenzură să venim cu alta este doar un exerciţiu destinat eşecului", a apreciat Antonescu.

Antonescu a arătat că atitudinea sa faţă de PSD este una deschisă şi corectă, precizând însă că nu are ce discuta despre o alternativă de guvernare din trecut invocată de liderii social-democraţi şi că PSD le este dator liberalilor în materie de deschidere.
"Eu cred că atitudinea mea faţă de PSD de multă vreme este una deschisă, este una cât se poate de corectă şi singura condiţie pe care eu cred că PNL ar trebui să n-o uite niciodată este ca această relaţie să fie deschisă spre viitor", a spus Antonescu.
El a avertizat că, atâta vreme cât Victor Ponta sau Adrian Năstase încearcă să le spună liberalilor că alternativa la care ei ar trebui să fie cooperanţi este una din trecut, nu se poate discuta acest subiect.
"Cred că PSD e chiar dator PNL şi mie personal în materie de colaborare şi de deschidere", a conchis Antonescu.
Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat, duminică, că va propune din nou, luni, actualei conduceri a partidului încheierea unui parteneriat politic cu PSD în vederea înlocuirii actualului Guvern, precizând că trebuie să-l convingă pe Antonescu să discute cu Ponta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: toamnă Antonescu
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close