Antena 3 CNN Politică Antonescu: Tandreţea subită a PDL nu este credibilă. După negocieri, Tăriceanu ar putea rămâne premier

Antonescu: Tandreţea subită a PDL nu este credibilă. După negocieri, Tăriceanu ar putea rămâne premier

Antonescu: Tandreţea subită a PDL nu este credibilă. După negocieri, Tăriceanu ar putea rămâne premier
02 Dec 2008   •   02:30

Calculele politice de după alegeri au dus la nenumărate zvonuri. Deşi nici unul dintre partied nu a arătat clar cu cine negociază, unele informaţii au apărut în presă.
Singurul care a fost foarte concret a fost vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu. Astfel, deşi se vorbea de o înţelegere ?parafată pe sub masă ? între PDL şi PNL, cu girul preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Călin Popescu Tăriceanu, oficialul PNL a negat informaţiile. El a declarat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 că partidul său nu a făcut încă nici o înţelegere. De asemenea a arătat că oamenii cu putere de decizie în partid înclină mai degrabă către PSD.
?Infirm orice înţelegere între domnii Tăriceanu şi Băsescu. Din punctul nostru de vedere, inclusiv al premierului Tăriceanu, tandreţea care l-a cuprins pe domnul Boc şi care i-a cuprins pe alţi lideri pd-işti de ieri seara privitoare la prietenia lor pentru un un adevărat partid de drepta, după ce mai bine de trei ani au contribuit la discreditarea, dezmembrarea sau dacă s-ar fi putut la eliminarea partidului, această tandreţe nu este nici apetisantă, nici credibilă pentru noi. Asemenea idile ieftine nu ne încălzesc?.
Vicepreşedintele PNL arăta că vorbeşte în numele ?celor mai importanţi decidenţi din PNL, inclusiv premierul?. De asemenea. A subliniat că decizia va fi luată la Biroul politic al partidului de marţi.
În altă ordine de idei, Crin Antonescu a apreciat că există variante plauzibile ca liderul liberal Călin Popescu Tăriceanu să fie în continuare premier, una vizând o eventuală ofertă din partea şefului statului, o alta fiind rezultatul unei negocieri cu PSD, scrie şi Mediafax.
Vicepreşedintele PNL arăta că Băsescu s-ar putea ?să facă o ofertă atât de ispititoare - pentru că ea trebuie să fie deosebit de ispititoare - PNL pentru un guvern PDL - PNL. Ce poate fi mai ispititor decât propunerea ca acest guvern să se reunească, în mod tradiţional aş spune, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu", a susţinut Crin Antonescu.
El a arătat că o a doua variantă ar putea fi aceea a formării unui guvern PSD-PNL. "Să presupunem că, şi de data asta presupunem chiar mai serios, într-o discuţie cu PSD, elementul de negociere pe care PNL foarte probabil va porni şi care ţine de anumite elemente ale programului anti-criză şi de guvernare să fie garantat, cu respectarea proporţionalităţii, a algoritmului, de un premier liberal, care nu poate fi decât Călin Popescu Tăriceanu".
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close