Antonescu: USL intră în grevă parlamentară până la alegeri. Toţi parlamentarii opoziţiei se vor retrage, fără excepţie

de Antena3.ro    |    30 Ian 2012   •   16:37
Antonescu: USL intră în grevă parlamentară până la alegeri. Toţi parlamentarii opoziţiei se vor retrage, fără excepţie Foto: INTACT Images

USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, informează Mediafax. Liderul PNL  a explicat că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.
   
Antonescu a spus că toţi parlamentarii celor trei partide din opoziţie, fără excepţie, se vor retrage din "activitatea uzuală" a Parlamentului în toate formele.
   
El a precizat că senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC îşi vor păstra "mandatul şi dreptul de vot" pe care să le activeze "în situaţii de maximă importanţă".
   
Antonescu a menţionat că astfel de situaţii sunt legate de "chestiuni care pot să ofere soluţii crizei politice", referindu-se la decizii, hotărâri sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea actualului preşedinte, modificarea legislaţiei electorale.
   
"Protestul nostru este întemeiat pe atitudinea de până acum şi mai ales din aceste zile a puterii, care nu doreşte să ia act în fond de caracterul major al nemulţumurilor publice, nu doreşte să dialogheze pentru căutarea unei soluţii politice, încearcă să tragă de timp şi să păcălească încă odată alegătorii români, încearcă să mituiască pe ultima sută de metri alegătorii români", a spus liderul PNL.
   
El a precizat că durata acestui protest este "până la alegeri", anticipate sau nu, ori până la momentul în care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opoziţiei în vederea alegerilor anticipate, acord care ar trebui transpus în realitate printr-un vot în Parlament.Parteneri
x close