Antena 3 CNN Politică Astăzi este ziua când s-ar putea schimba soarta votului din 29 iulie. Şedinţă extraordinară în Parlament, la ora 10:00, LIVE pe www.antena3.ro

Astăzi este ziua când s-ar putea schimba soarta votului din 29 iulie. Şedinţă extraordinară în Parlament, la ora 10:00, LIVE pe www.antena3.ro

Astăzi este ziua când s-ar putea schimba soarta votului din 29 iulie. Şedinţă extraordinară în Parlament, la ora 10:00, LIVE pe www.antena3.ro
de O.P.    |    18 Iul 2012   •   05:44

Deputaţii se întrunesc de la ora 10 în sedinţă extraordinară, pentru a adopta legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, după recomandările făcute de magistraţii Curţii.

Deputaţii trebuie să modifice legea în aşa fel încât judecătorii Curţii să se poată pronunţa din nou, pe acele hotărâri ale Parlamentului care se referă la valori constituţionale.

Tot azi este şedinţă extraordinară şi la Senat unde parlamentarii trebuie să modifice Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului referitoare la Legea Referendumului.

Aleşii vor să elimine pragul de participare de 50 la sută plus unu. Dacă modificările vor fi adoptate de Senat, proiectul va fi trimis la Camera Deputaţilor. Comisia Juridică a Senatului a respins propunerea USL de eliminare a acestui prag.

Curtea Constituţională a decis că referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat are nevoie de prezenţa a 50% plus 1 din totalul alegătorilor ca să fie validat.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close