Antena 3 CNN Politică Avem primele 43 de procente din viitorul Guvern: PD-L - UDMR - minorităţi. Urmează PSD?

Avem primele 43 de procente din viitorul Guvern: PD-L - UDMR - minorităţi. Urmează PSD?

Avem primele 43 de procente din viitorul Guvern: PD-L - UDMR - minorităţi. Urmează PSD?
08 Dec 2008   •   11:33

După cum Antena3.ro anticipa încă de joi, prima alianţă sigură care urmează să sprijine viitorul Guvern s-a format. Este vorba de Alianţa dintre PD-L şi UDMR. Bazându-se şi pe sprijinul minorităţilor naţionale, noua Alianţă are în jur de 43% din viitorul Parlament. Se va opri alianţa aici, sau va continua prin cooptarea unuia dintre celelalte partide mari?
Există în acest moment premisele unui Guvern minoritar, condus de PD-L, sprijinit oficial de UDMR şi minorităţi şi votat în Parlament în primă fază de PSD şi PNL. Totuşi, negocierile nu s-au încheiat şi în acest moment varianta Guvernului minoritar nu primează. PSD şi PD-L sunt în şedinţă internă şi surse din cele două formaţiuni au declarat pentru Antena3.ro că luni se va decide o alianţă între cele două mari forţe de pe scena politică. PNL pare ieşit din cărţi, liberalii nefiind flexibili în timpul negocierilor dintre partide.
Dacă Alianţa dintre PD-L şi PSD va deveni oficială, probabil tot luni vom avea parte de o nouă ieşire la rampă a preşedintelui Traian Băsescu, care ar urma să binecuvânteze noul Executiv. Totuşi, surprizele nu sunt excluse. Antena3.ro vă va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor de pe scena politică.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close