Antena 3 CNN Politică Baconschi e noul ambasador la Paris

Baconschi e noul ambasador la Paris

Baconschi e noul ambasador la Paris
01 Aug 2007   •   22:23

Preşedintele Traian Bãsescu a semnat miercuri numirea lui Teodor Baconschi în postul de ambasador la Paris. În perioada 1997-2001 în funcţia de Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun (Vatican). De asemenea, între anii 1999-2001, Baconschi este acreditat în Republica San Marino şi pe lângă Suveranul Ordin Militar de Malta. A fost rechemat în ţară în anul 2001, fiind numit în funcţia de director general în Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada noiembrie 2002?ianuarie 2005, deţine funcţia de Ambasador al României în Republica Portugheză. La 21 ianuarie 2005 este numit ca Secretar de stat pentru Afaceri Globale în Ministerul Afacerilor Externe. În data de 11 septembrie 2006, a fost demis din funcţia de secretar de stat de către premierul Călin Popescu Tăriceanu ca urmare a politicii de restructurare la nivelul ministerelor.


Din 26 octombrie 2006, Baconschi deţinea funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, preluând postul lăsat liber de Claudiu Săftoiu, care fusese numit în funcţia de director al SIE. Teodor Baconschi deţine gradul diplomatic de ambasador (ministru plenipotenţiar). Pe lângă limba română, el vorbeşte fluent franceza, italiana, engleza, portugheza şi greaca veche. Este căsătorit şi are doi copii.

Administraţia Prezidenţială menţionează, că şeful statului a mai semnat şi decretele de acreditare ca ambasadadori extraordinari şi plenipotenţiari pentru Simona Corlan-Ioan în Republica Guineea, cu reşedinţa la Dakar (Republica Senegal), Ion Dobreci, în Regatul Bahrain şi Sultanatul Oman, cu reşedinţa Riad (Regatul Arabiei Saudite), Teodor Baconschi, în Franţa şi Mihail Florovici, în Republica Muntenegru.

CV-UL NOULUI AMABASADOR LA PARIS (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close