Antena 3 CNN Politică Baronii nu agreează bugetul pentru că administraţia locală nu mai controlează banii

Baronii nu agreează bugetul pentru că administraţia locală nu mai controlează banii

Baronii nu agreează bugetul pentru că administraţia locală nu mai controlează banii
Sursa foto: oprisan mazare
17 Feb 2009   •   04:33

Majoritatea preşedinţilor de consilii judeţene, sub conducerea lu Liviu Dragnea, s-au declarat nemulţumiţi de actuala formulă a bugetului, apreciind că se alocă prea puţini bani pentru administraţiile locale. Unii dintre ei au ameninţat că parlamentarii din judeţele lor vor vota împotriva bugetului, iar cei care nu o vor face nu se vor mai bucura de sprijin politic. Cu toate acestea, surse din PDL au declarat pentru Cotidianul că supărarea provine de la faptul că distribuirea banilor în teritoriu se face după formula cuprinsă în legea bugetului de stat.
Astfel că preşedinţii de CJ nu mai pot direcţiona banii doar la anumite primării. Noua formulă este de fapt cea existentă înainte de o modificare introdusă, în 2007 de guvernul Tăriceanu, prin care bugetele defalcate se repartizau unităţilor administrativ-teritoriale prin hotărâre de Consiliu Judeţean.
?Până acum, două comunităţi locale comparabile ca număr de populaţie şi suprafaţă primeau o sumă enormă şi alta mai nimic, doar pentru că primarul uneia nu era din acelaşi partid cu preşedintele Consiliului Judeţean. Acum am eliminat Ťpixul lui Mischieť din ecuaţie, ceea ce este foarte corect?, a declarat pentru Cotidianul Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava şi membru în conducerea coaliţiei PDL-PSD. La rândul lui, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu (PDL), spune că este de acord cu revenirea la vechile norme, chiar dacă ?asta îmi taie din atribuţii?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: consilii judetene buget de stat
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close