Antena 3 CNN Politică "Băsescu a folosit informaţii secrete"

"Băsescu a folosit informaţii secrete"

"Băsescu a folosit informaţii secrete"
28 Apr 2007   •   19:32

Noi acuzaţii la adresa preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Secretarul comisiei SRI, deputatul social-democrat Ion Stan, susţine că în ultimele două săptămâni, Băsescu ar fi implicat mai multe instituţii ale statului în acţiuni care urmăreau punerea sub acuzare a adversarilor politici. Afirmaţiile nu au primit vreun răspuns din partea staff-ului preşedintelui suspendat. Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a refuzat să comenteze acuzaţiile. Secretarul Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Ion Stan, îl acuză pe preşedintele suspendat că s-ar fi folosit de instituţiile statului pentru a se răfui cu Guvernul, partidele politice şi chiar cu Parlamentul.

"Sunt evidente în acest sens acţiunile demarate de serviciile de informaţii care fără să aibă vreo competenţă legală au dispus verificarea unor înalţi magistraţi nu numai de la Curtea Constituţională, ci şi de la alte instanţe. (....) Niciun serviciu nu are competenţe legale care să îi permită să verifice date din arhivele instanţelor de judecată. Este o imixtiune în actul de justiţie", a afirmat parlamentarul social-democrat. Stan a adăugat că legile subliniază clar atribuţiile fiecărei instituţii, precum şi activităţile care nu sunt permise.

"Nicio instituţie a statului nu poate fişa personalităţi publice, demnitari ai statului român, punând la dispoziţia organelor de cercetare penală date care privesc mediul relaţional al acestor persoane, mediul de afaceri, informaţii privind viaţa intimă, demnitatea şi onoarea acestor persoane, fără să încalce Constituţia României şi legile ţării", a afirmat Stan. Acesta a ţinut să precizeze că se referă la cazul liderului conservator Dan Voiculescu şi al fiicei acestuia, Camelia.

Voiculescu a depus o plângere penală împotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu. Mai exact, liderul conservator susţine că DNA ar fi cerut şi ar fi primit de la SRI informaţii despre relaţiile sale personale şi de afaceri. În acest context, Dan Voiculescu l-a acuzat şi pe prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, că ar fi făcut poliţie politică în ceea ce-l priveşte. Contactat telefonic de Antena 3, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a refuzat să comenteze acuzaţiile lansare de social-democratul Ion Stan.

Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close