Antena 3 CNN Politică Băsescu a prejudiciat Capitala cu milioane de euro

Băsescu a prejudiciat Capitala cu milioane de euro

Băsescu a prejudiciat Capitala cu milioane de euro
28 Iun 2007   •   09:41

Curtea de Conturi a României a stabilit că Traian Băsescu a prejudiciat Primăria Capitalei şi bugetul local cu zeci de milioane de euro. Trecerea lui Traian Băsescu pe la cârma Primăriei nu a rămas fără urmări, resimţite din plin de bucureşteni şi acum. În primul rând, atrag atenţia jurnaliştii de la ?Ziua?, Traian Băsescu nu a primit descărcarea de gestiune pentru exerciţiile bugetare din perioada 2000-2003, din partea Curţii de Conturi. Cu privire la execuţia bugetară a anului 2000, Curtea a găsit nereguli şi abateri financiare grave generate de neurmărirea şi neîncasarea unor venituri la bugetul local. Suma totală depăşeşete 230 de miliarde lei vechi.

Nu s-au încasat dividende de la mai multe societăţi comerciale unde acţionar este municipalitatea, nici veniturile reprezentând taxe pentru eliberarea autorizaţiilor de construire. La acestea se adugă majorări de întârziere, în valoare de aproximativ 700 miliarde lei vechi. Curtea de Conturi a găsit nereguli majore şi în anul 2001.

Astfel, spun jurnaliştii, veniturile din taxe pentru eliberarea autorizaţiilor de construire au fost diminuate nejustificat cu suma de 13 miliarde de lei vechi, la care se adaugă majorări de 8,5 miliarde şi penalităţile de întârziere. Au fost constatate de asemenea deficienţe atât la eliberarea autorizaţiilor de construire cât şi la expirarea datei de execuţie.

Legislaţia prevedea obligativitatea regularizării taxei în funcţie de valoarea finală a construcţiilor. Dar acest lucru nu s-a realizat, constată cei de la ?Ziua?. Abateri cu caracter financiar, au fost descoperite şi în 2002, în urma unui alt control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Capitalei.

S-a constatat printre altele că mai multe firme de construcţii au beneficiat de plăţi nejustificate, de zeci de miliarde. Şi nu în ultimul rând, în 2003, amintesc jurnaliştii, primăria condusă de Traian Băsescu a oferit, parcarea subterană de la Intercontinental grupului de interese condus de Dorin Cocoş şi Elena Udrea, cunoscuţi drept apropiaţi ai actualului preşedinte al României.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close