Antena 3 CNN Politică Băsescu a promovat doi ofiţeri

Băsescu a promovat doi ofiţeri

Băsescu a promovat doi ofiţeri
11 Iun 2007   •   17:29

Preşedintele Băsescu a înaintat azi în grad doi ofiţeri controversaţi. Unul dintre ei este fost colonel din Securitate şi SRI, Viorel Nicolae Stanca, devenit - prin decretul preşedintelui - general în rezervă. Stanca este un controversat om de afaceri, în acelaşi timp lider PD în Sălaj. Numele lui este implicat în mai multe afaceri, cea mai controversată fiind cumpărarea unor hoteluri şi a microstaţiunii balneoclimaterice Băile Boghiş. Celălalt ofiţer apare menţionat în scandalul ?case pentru ofiţeri?, din Ministerul de Interne. O parte dintre hotelurile pe care Stanca le-a cumpărat în Sălaj i-au fost vândute de Viorel Ştiube.

Acesta apare ca denunţător într-o serie de anchete penale. Ştiube era cercetat pentru infracţiuni economice şi pentru a scăpa a denunţat la parchetul din Oradea mai mulţi magistraţi şi oameni de afaceri. Stanca a fost şi el obiectul unor controale. În 1998, în urma unor controale ale Gărzii Financiare Mureş împotriva sa, a început urmărirea penală pentru o evaziune fiscală de circa 3 miliarde de lei. Dosarul lui Stanca a fost închis deoarece instanţa a descoperit vicii de procedură.

Tot astăzi, preşedintele Băsescu a mai semnat şi un decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului Baci Constantin-Cristian din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, implicat în scandalul caselor din Ministerul de Interne. Mai mulţi ofiţeri şi-au cumpărat cu preţuri mici locuinţele de serviciu deşi aveau şi alte proprietăţi imobiliare.

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close