Antena 3 CNN Politică Băsescu, după vizita preşedintelui sârb: România susţine acordul de asociere al Serbiei la UE (VIDEO)

Băsescu, după vizita preşedintelui sârb: România susţine acordul de asociere al Serbiei la UE (VIDEO)

Băsescu, după vizita preşedintelui sârb: România susţine acordul de asociere al Serbiei la UE (VIDEO)
Sursa foto: Boris Tadic
27 Mar 2009   •   12:52

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, a sosit vineri în România, într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit la Palatul Cotroceni, în jurul prânzului. Ulterior, aceştia vor participa la Muzeul Naţional de Artă, la vernisajul expoziţiei "Un secol de pictură sârbă".

La finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu şi Boris Tadic au susţinut o declaraţie de presă, în care au punctat câteva dintre temele abordate.

Şeful statului român a precizat, încă de la începutul discursului, că România susţine acordul de asociere al Serbiei la Uniunea Europeană. Traian Băsescu a reluat, astfel, poziţia anunţată în cadrul vizitei efectuate luni în Austria.

"România consideră că trebuie semnat cât mai rapid şi că Serbia îndeplineşte toate criteriile pentru a semna acest acord", a declarat Băsescu.

În cadrul discuţiilor a fost abordată şi problema minorităţii româneşti şi a Bisericii Ortodoxe Române din Serbia.

"Din acest punct de vedere, domnul preşedinte Tadic m-a informat că lucrurile sunt în progres şi că se vor îndrepta foarte curând către standardele europene rezervate minorităţilor", a anunţat şeful statului român.

Cum era de aşteptat, Băsescu şi Tadic au vorbit şi despre problematica economiei. Potrivit preşedintelui României, a fost făcută o analiză a modului cum criza financiară şi economică afectează rgiunea şi în mod deosebit fiecare din cele două ţări.

Cât priveşte subiectul legat de Dunăre, Băsescu a precizat că România promovează un proiect care presupune ca, în perioada următoare, să fie declanşate, la nivel european, discuţii politice legate de unificarea regulamentelor Dunării.

"Serbia este o ţară extrem de importantă în acest proiect", a mai menţionat Traian Băsescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vizita oficiala Palatul Cotroceni
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close