Antena 3 CNN Politică 'Băsescu e un profitor al comunismului'

'Băsescu e un profitor al comunismului'

'Băsescu e un profitor al comunismului'
16 Mai 2007   •   11:44

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a lansat un nou atac dur împotriva preşedintelui suspendat, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă. Tăriceanu a declarat că Traian Băsescu este ?un profitor al perioadei comuniste, fără ştiinţa politică necesară exercitării rolului de preşedinte? conform Constituţiei şi a cărui atitudine a generat o criză politică.

Primul ministru a afirmat că gestul preşedintelui suspendat de a condamna, în 18 decembrie, comunismul, de la tribuna Parlamentului, a fost lipsit de ?valoare practică? şi a reamintit că PNL este cel care a demarat demersul de condamnare a comunismului, prin înfiinţarea, în 2005, a Institutului de Studiere a Crimelor Comunismului. În opinia sa, Traian Băsescu a făcut ?un simplu gest de faţadă?, ?din pură paradă politică şi din nevoia de capital politic?', care a dus la o controversă în Parlament.

?Vă aduc aminte că, la începutul anului 2005, când Ticu Dumitrescu i-a cerut lui Băsescu să condamne comunismul, a dat un răspuns care a lăsat foarte multă lume cu gura căscată. Şi şi-a dat seama de grava gafă politică pe care a făcut-o şi a încercat s-o repare. Nu este un gest pe care l-a făcut dintr-o convingere profundă - şi acesta este modul în care Băsescu se comportă?, a subliniat şeful executivului.

Primul ministru spune că temerile privind efectele unei eventuale demiteri a lui Traian Băsescu sunt nejustificate şi ?trebuie ştiut că Băsescu nu este omul providenţial al ţării. România nu cred că este în situaţia de a se îneca la mal şi a nu găsi alte persoane care să îndeplinească funcţia de preşedinte.? Premierul s-a pronunţat totodată în favoarea unei republici parlamentare în cazul schimbării Constituţiei, în care şeful statului să aibă un rol simbolic, iar puterea executivă să revină Guvernului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close