Antena 3 CNN Politică Băsescu: Funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii mele

Băsescu: Funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii mele

Băsescu: Funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii mele
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Mar 2012   •   11:04
Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că funcţia de preşedinte a reprezentat pentru el „cea mai mare umilinţă a vieţii sale”.

Băsescu a explicat că, cel puţin după 2007, s-a simţit continuu jignit.

"În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puţin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea, jignit de dimineaţa până seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunări publice. Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele", a spus şeful statului, răspunzând unei întrebări dacă va accepta o funcţie în guvern, după modelul rus al lui Vladimir Putin, la finalul mandatului.

El a subliniat că a fost un om demn, care nu a jignit, un bun meseriaş, un om care şi-a făcut meseria cu plăcere şi cu demnitate, iar jignirile de dimineaţa până seara de după 2007 nu au făcut decât să îl umilească.

"Am compensat totul cu ceea ce se numeşte misiunea funcţiei. Doamne fereşte, nu e o misiune sfântă. E misiunea funcţiei, un preşedinte trebuie să înghită, dar trebuie să vă spun că totul are o limită", a adăugat el.

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunţe, Băsescu a răspuns că "preşedinţii nu pot să abdice".



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close